Borut Koščak dvojni zmagovalec Šentvida

Člani AMD Šentvid pri Stični so priredili drugo dirko pokalnega in rekreativnega tekmovanja v motokrosu.


Na odlično organizirani dirki se je pomerilo veliko število motokrosistov z licencami AMZS, kot tudi amaterskih voznikov. Nesporen zmagovalec dneva je bil predstavnik domačega društva Borut Koščak, ki je s konkurenco pometel v kategoriji pokalnega tekmovanja MX open, nato pa še med amaterji v konkurenci mlajših veteranov.

V pokalnem prvenstvu, v kategoriji MX2, je Miha Bubnič (MK Jernejles Žiri) ugnal Maksa Mausserja (AMD Feroda) in Mirana Kovačiča (AMD Trebnje), ki sta z enakim številom točk osvojila drugo in tretje mesto.

V rekreativnih kategorijah, kjer tekmujejo tudi nekateri motokrosisti iz državnega prvenstva, je pri najmlajših tekmovalcih v kategoriji MXR 50 zmagal letos odlični Miha Vrh (MSK Notranjska), v kategoriji MXR 65 pa izjemni Jaka Peklaj (AMD Šentvid). Gal Hauptman (AMD Šentvid) je poskrbel za veselje organizatorja z zmago v kategoriji MXR 85. 

V najštevilčnejši kategoriji rekreativnega tekmovanja MXR2, kjer je bila startna rampa tokrat povsem polna, je zmagal Luka Kljun, drugi je bil Matevž Ahčin, tretji pa Blaž Kotnik. V odprtem razredu je zmago med rekreativci slavil Rudi Hribar pred Tadejem Sedarjem in Davorjem Perčičem. Pri starejših veteranih je slavil Alojz Vogrinc (TRK Tajfun Sport).

Naslednja dirka pokalnega in rekreativnega tekmovanja v motokrosu bo 3. septembra v Škednju pri Slovenskih Konjicah.

Vam je članek všeč?

Zaploskajte mu – kliknite in držite gumb. Dlje, ko boste ploskali, bolj vam je članek všeč. Z aplavzom nam sporočate, kateri članek izstopa. Hvala!

2

Priljubljenost članka

2

Shrani

Delite s prijatelji