V Radizelu druga dirka v cross countryju

V Radizelu bodo v soboto gostili drugo dirko AMZS državnega prvenstva in rekreativnega tekmovanja v cross countryju. Kraljica motokros prog bo za to priložnost dobila povsem novo podobo, saj bo dirka speljana tudi izven motokros proge, popestrile pa jo bodo še dodatne ovire. Atraktivna panoga cross country se tako po nekaj letih vrača v Radizel.


Na dirki, ki jo organizira AMD Orehova vas, bodo tekmovali vozniki v dveh kategorijah državnega prvenstva, poleg tega bodo priložnost na tekmi dobili tudi rekreativni vozniki, ki bodo imeli na izbiro šest kategorij. Pomerili se bodo lahko mladinci, člani, dekleta, mlajši in starejši veterani ter vozniki štirikolesnikov. Na prvi dirki državnega prvenstva je aprila na Vranskem pričakovano zmagal izkušeni Jaka Može, ki pred radizelsko dirko velja za glavnega favorita v državnem prvenstvu. Vse boljši je tudi mladi Jaka Završan, ki se letos kali tako v enduru kot cross countryju in se na enduro motorju počuti vse bolj domače. V rekreativnih kategorijah se bodo pomerili domači tekmovalci, pridružili pa se jim bodo še konkurenti iz sosednjih držav.

Prijava v tekmovanje bo potekala od osme ure naprej. Prvi se bodo ob deseti uri dopoldne pomerili rekreativni vozniki v članski kategoriji, ostale kategorije, vključno z državnim prvenstvom, pa bodo sledile ob 12.45 uri.

Urnik tekmovanja

8.00-9.30 – verifikacija za kategorijo XC2 (rekreativno člani)
8.00-12.00 – verifikacija za kategorije DP Expert A, DP junior, XC1, XC3, XC4, XC5 in štirikolesnike
10.00-12.00dirka XC2; 45 min dirka – 30 min pavza – 45 min dirka
12.45-14.45dirka DP Expert A, DP junior, XC1, XC3, XC4, XC5; za DP 120 min, amaterji 45 min dirka – 30 min pavza – 45 min dirka
15.00-16.00XC6 štirikolesniki; 60 min

Kategorije rekreativnega tekmovanja
  • amater XC1: moški, od dopolnjenih 15 let do dopolnjenih 23 let;
  • amater XC2: moški, od dopolnjenih 16 let do 39 let;
  • amater XC3: moški, od dopolnjenih 40 let do 49 let;
  • amater XC4: moški, od dopolnjenih 50 let naprej;
  • amater XC5: ženske, od dopolnjenih 15 let naprej;
  • amater XC6: štirikolesniki, moški in ženske, od dopolnjenih 16 let naprej.

 

Vam je članek všeč?

Zaploskajte mu – kliknite in držite gumb. Dlje, ko boste ploskali, bolj vam je članek všeč. Z aplavzom nam sporočate, kateri članek izstopa. Hvala!

Priljubljenost članka

Shrani

Delite s prijatelji