Žreb tokrat naklonjen Mateju Žagarju

V Latvijski prestolnici speedwaya, v mestu Daugavpils, bo v soboto tretja dirka svetovnega prvenstva v speedwayju, Speedway Grand Prix.


Slovenski tekmovalec v elitni ligi Matej Žagar, je verjetno zadnjo dirko že pozabil, saj je v Varšavi, ki je bila zanj v prejšnjih letih sicer srečen kraj, pred dvema tednoma osvojil vsega točko. V Latviji mu je bil žreb po dolgem času naklonjen. Žagar bo tekmovanje začel že v prvi vožnji na notranji, rdeči poziciji. Ob njem bodo na startu še Woffinden, Iversen in Šved Lindgren, po dveh dirkah vodilni speedayist v prvenstvu. 

Žagar bo v peti vožnji tekmoval na modri poziciji, v deveti vožnji na beli, največ dela pa ga čaka v trinajsti vožnji, ko bo startal na zunanji poziciji, ob sebi pa bo imel Slovaka Martina Vaculika, ki je letos izjemno hiter. Za konec rednega dela tekmovanja Žagarja čaka še nastop v sedemnajsti vožnji, ponovno z ugodne, notranje pozicije, zato se lahko Ljubljančan nadeja ugodnega rezultata, ki bi ga popeljal v polfinale.

V prvenstvu po dveh dirkah vodi Švec Fredrik Lindgren, drugi je Avstralec Jason Doyle, tretji pa Slovak Martin Vaculik. Žagar je po dveh dirkah trinajsti. Med dolžniki je prav gotovo svetovni prvak Greg Hancock, ki letos zaenkrat še ni pokazal pravih voženj. V Latviji bo manjkal poškodovani Danec Nicki Pedersen, ki ga bo menjal Peter Kildemand

Začetek dirke bo ob 18. uri.

Žagarjeve vožnje:

1            M. ŽAGAR (55), T. WOFFINDEN (108), N. K. IVERSEN (88), F. LINDGREN (66)

5            E. SAYFUTDINOV (89), M. ŽAGAR (55), J. DOYLE (69), M. BOGDANOVS (16)

9            G. HANCOCK (45), P. DUDEK (692), M. ŽAGAR (55), C. HOLDER (23)

13          P. KILDEMAND (25), P. PAWLICKI (777), M. VACULIK (54), M. ŽAGAR (55), 

17          M. ŽAGAR (55), M. JANOWSKI (71), A. LINDBACK (85), B. ZMARZLIK (95)

RAZPORED vseh voženj

Vam je članek všeč?

Zaploskajte mu – kliknite in držite gumb. Dlje, ko boste ploskali, bolj vam je članek všeč. Z aplavzom nam sporočate, kateri članek izstopa. Hvala!

Priljubljenost članka

Shrani

Delite s prijatelji