Matej Žagar peti v Latviji

Latvijski Daugavpils je bil tretja postaja letošnje Speedway Grand Prix serije. Naš predstavnik Matej Žagar je na znanem ovalu, na katerem še enkrat več proga ni bila v stanju, kot bi si jo želela večina najboljših, še drugič letos osvojil deset točk.


Prvo zmago v karieri si je privozil Poljak Piotr Pawlicki, ki je za seboj pustil dva rojaka, Patrycka Dudeka in Macieja Janowskega. Edini Poljak v finalu, Avstralec Jason Doyle, je ostal brez stopničk.

Žagar je dirko začel z dvema drugima mestoma, v tretjem nastopu pa je iz neugodne pozicije osvojil tretje mesto. Ko je v četrti vožnji še v tretje osvojil dve točki za novo drugo mesto, je pred zadnjim nastopom v rednem delu dirke potreboval dve točki za brezskrben preboj v polfinalne vožnje. Sedemnajsta vožnja večera pa se je izkazala kot prava drama. Janowski je namreč v prvem zavoju »pospravil« svoje tekmece v grdem padcu, v katerem je bil udeležen tudi Žagar. Na srečo jo je odnesel brez hujših poškodb, saj se je lahko sam vrnil v bokse in se ponovno podal na start. Po diskvalifikaciji povzročitelja padca pa je Žagar to vožnjo odločil v svoj prid in se kot peti voznik rednega dela dirke uvrstil v polfinale. Tam je bil prekratek za dobro možnost izbire startne pozicije, kar je žal pomenilo četrto mesto v polfinalu, skupno šesto mesto na dirki in konec sanj o še boljši točkovni beri za člana AMTK Ljubljana.

»Novi motorji za trde steze so naredili svoje, je pa res, da smo že videli tudi boljše dni,« je po dirki komentiral Žagar in še dodal: »Čas celi vse rane pravijo in verjamem, da bo tako tudi z buškami, ki sem jih staknil tokrat, hkrati pa, da bodo tudi motorji imeli tako hitrost, kot si želim«

Po fijasku na nedavni dirki v Varšavi, ko je osvojil zgolj točko, je sedaj z 21 zbranimi točkami po četrtini prvenstva na skupno enajstem mestu. Od osmega, ki še vodi v SGP serijo prihodnjega leta pa ga loči devet točk. Da je letošnja konkurenca res neverjetna, pa pove še dejstvo, da so za Žagarjem v SP trenutno kar trije nekdanji svetovni prvaki. Naslednja dirka bo čez dva tedna v Pragi.

Rezultati:

  1. Piotr Pawlicki (Pol) 18 točk, 2. Patryk Dudek (Pol) 16, 3. Maciej Janowski (Pol) 13, 4. Jason Doyle (Avs) 10, 5. Emil Sayfutdinov (Rus) 13, 6. Matej Žagar (Slo) 10,…

SP po tretji od dvanajst dirk:

  1. Dudek 38, 2. Doyle, 3. Lindgren oba 37, 4. Janowski 35, 5. Vaculik 34, 6. Pawlicki 32, 7. Sayfutdinov 31, 8. Woffinden 30, 11. Žagar 21,…

Borut Cvetko / mediaspeed.net

Vam je članek všeč?

Zaploskajte mu – kliknite in držite gumb. Dlje, ko boste ploskali, bolj vam je članek všeč. Z aplavzom nam sporočate, kateri članek izstopa. Hvala!

Priljubljenost članka

Shrani

Delite s prijatelji