V Krškem speedwayisti za tradiconalni Zlati znak

Stadion Matije Gubca bo to soboto od 19. ure naprej gostil tradicionalno dirko za Zlati znak Občine Krško ter Pokal Franca Babiča. Trening je predviden ob 17. uri. V močni in izenačeni konkurenci voznikov iz kar devetih držav, se bodo za prestižno lovoriko borili tudi trije slovenski vozniki.


 

Domače barve AMD Krško bosta branila Matic Ivačič in Denis Štojs, kot predstavnik AMTK Ljubljana pa bo nastopil favorizirani Nick Škorja. Prvič se bo na dirki, kot stezna rezerva, predstavil tudi mladi Krčan Jernej Hribršek, ki je tudi prvi voznik, ki izhaja iz lani ustanovljene mladinske šole speedwaya AMD Krško.

Ob voznikih iz Češke, Latvije, Nemčije, Argentine, Madžarske in Italije velja seveda posebej omeniti še Hrvata Jurico Pavlica, ki ima v svoji statistiki že več izvrstnih nastopov na tej dirki, od trojice favoriziranih Poljakov pa še najbolj izstopa stari znanec krškega ovala in te dirke, Sebastian Ulamek. Nekdanji voznik Speedway GP serije, ki je tudi letošnji klubski kolega Mateja Žagarja v poljski profesionalni ligi, je tako verjetno prvo ime sobotnega spektakla.

Po dvajsetih vožnjah se bo nato najboljših osem voznikov Zlatega  znaka, pomerilo še za t.i. Pokal Franca Babiča. Po dveh polfinalnih vožnjah bo sledil še veliki finale, po katerem bo znan prejemnik lovorike v čast nekdanje dirkaške legende AMD Krško, pa tudi speedwaya v rajnki Jugoslaviji.

Borut Cvetko / mediaspeed.net

Vam je članek všeč?

Zaploskajte mu – kliknite in držite gumb. Dlje, ko boste ploskali, bolj vam je članek všeč. Z aplavzom nam sporočate, kateri članek izstopa. Hvala!

Priljubljenost članka

Shrani

Delite s prijatelji