Luka Kutnar nadaljuje zmagoslavni pohod v domačem državnem prvenstvu ob odsotnosti Tima Gajserja

V Kozarevcu, kraju v osrčju hrvaške Podravine, so se na fantastični naravni stezi na mehki peščeni in zemeljski podlagi najboljši slovenski in hrvaški motokrosisti pomerili na skupni dirki državnega prvenstva v motokrosu.


V kraljevem razredu MX open je drugič zapored slavil mladi Dolenjec Luka Kutnar, v kategoriji MX2 pa je zmagal Luka Crnković in poskrbel, da je zmaga ostala doma. Seznam poškodovanih dirkačev je letos sredi tekmovalne sezone neverjetno dolg: Tim Gajser, Klemen Gerčar, brata Irt, kljub temu pa prvenstvo ostaja zanimivo.

Pogled na stezo, ki je speljana po dveh pobočjih v neposredni bližini vasi Kozarevac, je prava paša za oči vsakega motokrosista. Ne, to ni Valkenswaard, čeprav je peska toliko, kot na Nizozemskem. Vsekakor pa je dobrodošla popestritev v državnem prvenstvu, ki poteka na bolj ali manj trdih podlagah. Tekmovalci so izredno uživali, za nekaj preglavic so poskrbele visoke temperature. Zmagovalec druge vožnje in skupni zmagovalec v kategoriji MX open, Luka Kutnar je razkril, da je spil ogromno vode, kar se je očitno obrestovalo. V prvi vožnji sicer ni najbolje štartal, predvsem pa nikakor ni imel odgovora na izredno razpoloženega Aneja Dopliharja, ki je priznal, da je že v zgodnji fazi prve vožnje prišel v dober ritem in ga držal vse do konca. V drugi vožnji je Kutnar štartal bolje in naredil varno razliko, tako da mu nihče od tekmecev ni mogel blizu. Prvo in drugo mesto sta tako z enakim številom točk dosegla Luka Kutnar in Anej Doplihar. Da pa je borec brez primere, je ponovno dokazal Aljoša Molnar. Pred štirinajstimi dnevi si je zlomil prst na nogi, kljub bolečinam pa je tokrat osvojil visoko tretje mesto.

 

Zaradi dirke v Italiji, je četrto dirko državnega prvenstva izpustil Jan Pancar, zato je imel hrvaški motokrosist Luka Crnković v kategoriji MX2 dokaj lahko delo in je zmagal v obeh vožnjah. Drugo in tretje mesto sta osvojila Miran Kovačič in Miha Bubnič. V kategoriji MX 125 je Luka Milec dokazal, da je mojster tudi v stresnih situacijah. Kmalu po štartu je namreč v prvi vožnji vanj trčil sotekmovalec in mu pri tem poškodoval plastiko na motorju ter pokvaril ročico plina. Milec se je po nekaj krogih ustavil v boksih z zablokiranim plinom, nakar mu je oče na hitro odpravil napako, Milec pa se je vrnil nazaj v dirko in kljub vsemu zanesljivo zmagal. V drugi vožnji je zmagal v svojem slogu, kot po maslu s tekočo in atraktivno vožnjo. Drugo mesto je zasedel Matevž Robek, tretje pa Matic Gregorka. 

Med najmlajšimi je v kategoriji MX 65 je ob odsotnosti Jake Peklaja zmagal Matija Šterpin, v kategoriji MX 50 je slavil domačin Ivan Šimundič. Slovenske barve sta fantastično branila Miha Vrh, ki je osvojil drugo mesto in Gal Geršak, ki je bil tretji. V razredu MX 85 je šla zmaga v roke hrvaškega motokrosista Davida Petanjeka. Najboljši Slovenec je bil Bor Brejc, novinec v tej kategoriji, ki se je razveselil končnega tretjega mesta. Pri veteranih ni bilo presenečenj, slavila sta letos še nepremagana tekmovalca. Pri mlajših veteranih je še četrtič zmagal Borut Koščak, pri starejših pa Bogomir Gajser, oba sta še povečala prednost v seštevku državnega prvenstva.

Naslednja dirka AMZS državnega prvenstva v motokrosu bo 18. junija v Mačkovcih, nato pa sledi daljši poletni premor.

Vam je članek všeč?

Zaploskajte mu – kliknite in držite gumb. Dlje, ko boste ploskali, bolj vam je članek všeč. Z aplavzom nam sporočate, kateri članek izstopa. Hvala!

Priljubljenost članka

Shrani

Delite s prijatelji