Žagar v Pragi na lovu za prve letošnje stopničke

Dirka za VN Češke bo jutri v Pragi, na stadionu Marketa, gostila najboljše speedwayiste sveta, ki se bodo četrtič v tej sezoni pomerili za točke svetovnega prvenstva. Med njimi bo tudi naš predstavnik Matej Žagar, ki ima na Prago zelo dobre spomine, saj je tukaj že dvakrat stal na stopničkah.


Po drugem mestu, ki ga je osvojil pred enajstimi in tretjem mestu pred dvema letoma, bi tako lahko rekli, da mu tukaj manjka le še zmaga. Vsekakor se na ovalu, kjer je nekaj let vozil tudi za praški klub, zelo dobro počuti. Z izjemo lanskega leta, ko je po težavah z motorji uspel zbrati vsega pet točk, je bila ta dirka za našega prvaka vedno prinašalec pomembnega števila točk. Upajmo, da bo tako tudi tokrat, saj ga bo, kot je to že običajno, v Pragi vzpodbujalo tudi veliko število slovenskih navijačev, ki se že tradicionalno odpravijo v to relativno bližnjo evropsko prestolnico.

Svetovno prvenstvo še nikoli ni bilo tako izenačeno, pa tudi konkurenca kot kaže še nikoli ni tako strnila vrst, kot v tej sezoni. Prvo osmerico, ki si po koncu sezone zagotovi obstanek med elito tako loči vsega osem točk, na vrhu pa se z razliko točke drenjajo kar trije vozniki. Še najboljši trenutno, je Poljak Patryk Dudek, ki je celo novinec v seriji. Žagarja do osmega mesta loči devet točk. »Verjamem, da je po lanskem slabšem rezultatu, lahko letos ponovno prav Praga tisti oval, kjer se lahko vrnem med najboljše. Po dobrih predstavah v Latviji in v vmesnem času na svojih ligaških dirkah mislim, da imamo z ekipo dobro nastavljeno konjenico in se lahko sproščeno podam v jutrišnji boj,« nam je še pred treningom zaupal Žagar.

Žal pa Žagarju tudi letos v Pragi ni bil naklonjen žreb, saj bo podobno kot v minuli sezoni moral v rednem delu dirke dvakrat startati iz povsem zunanjega položaja. V Pragi je bila lani ta pozicija še posebej na udaru, saj je v 23 vožnjah le dvema voznikoma uspelo od tam zmagati. Za razliko od položaja A, povsem pri notranjem robu, ki je v statistiko prispeval kar 13 zmag.

Žagarjeve vožnje v rednem delu dirke:

4: V. MILIK (16), M. VACULIK (54), M. ŽAGAR (55), P. DUDEK (692)

8: N. IVERSEN (88), T. WOFFINDEN (108), F. LINDGREN (66), M. ŽAGAR (55)

9: E. SAYFUTDINOV (89), M. ŽAGAR (55), G. HANCOCK (45), J. DOYLE (69)

15: M. ŽAGAR (55), M. JANOWSKI (71), P. KILDEMAND (25), A. LINDBACK (85)

18: C. HOLDER (23), B. ZMARZLIK (95), P. PAWLICKI (777), M. ŽAGAR (55)

Borut Cvetko / mediaspeed.net

Vam je članek všeč?

Zaploskajte mu – kliknite in držite gumb. Dlje, ko boste ploskali, bolj vam je članek všeč. Z aplavzom nam sporočate, kateri članek izstopa. Hvala!

Priljubljenost članka

Shrani

Delite s prijatelji