Brata Irt poskrbela za Zdravljico v Radizelu

V Radizelu so minuli vikend gostili dirko evropskega prvenstva v motokrosu. Člani AMD Orehova vas so znova poskrbeli za odlično organizacijo, tokrat v kategorijah EMX 65, EMX 85 in v odprti kategoriji, z zmago pa je njihov trud poplačal domači motokrosist Peter Irt. Njegov uspeh je z drugim mestom dopolnil brat Jernej Irt.


V odprti kategoriji je nastopilo kar sedem tekmovalcev z licenco AMZS: Jernej in Peter Irt, Ian Oskar Katanec, Aljoša Molnar, Anej Doplihar, Jan Pancar in Luka Milec. Za največje veselje sta poskrbela brata Peter in Jernej Irt, ki sta bila v obeh vožnjah med prvo trojico. V prvi vožnji je zmagal Peter, med njiju se je vrinil le češki tekmovalec Petr Bartoš. Druga vožnja je bila prava poslastica za gledalce. Povedel je Peter Irt, sledila sta mu Čeh Bartoš in brat Jernej. Potem pa sta se vodilni Irt in Bartoš zapletla, kar je izkoristil Jernej Irt, prevzel vodstvo in si privozil varno prednost. Peter in Bartoš sta se v nadaljevanju borila za drugo mesto. Bartoš je Petra večkrat napadel in skušal prehiteti, domači navijači pa so mu z bučnim navijanjem vlili dodatnih moči, da je še povečal tekmovalni ritem in Bartoša ni pustil predse. Skupni zmagovalec dirke je postal Peter Irt, drugi je bil Jernej Irt, tretji pa Petr Bartoš iz Češke. Aljoša Molnar je bil peti, Jan Pancar šesti, Ian Oskar Katanec deveti, Anej Doplihar enajsti, Luka Milec pa po padcu v drugi vožnji na koncu dvanajsti. Naslednja dirka v odprti kategoriji bo prihodnji vikend v Srbiji.

Motokrosisti kategorij EMX 65 in EMX 85 so z radizelsko dirko končali conski del evropskega prvenstva, v katerem so bile skupno štiri dirke. Nedeljska dirka je bila še posebej zanimiva, saj da si le prvih deset motokrosistov zagotovi vstopnico za finale evropskega prvenstva, zato so v Slovenijo pripotovali vsi najboljši. Slovenci smo imeli v boju za finale le enega predstavnika. Jaka Peklaj je letos uspešno tekmoval v kategoriji EMX 65 in si je nastop v finale že priboril. Tokrat ga je na dirki spremljala smola.

V soboto je bil v kvalifikacijah četrti, kar je obetalo vrhunsko uvrstitev. V prvi vožnji je startal kot tretji, nato pa mu je že v drugem krogu odpovedal motor in sledilo je izjemno razočaranje. V drugi vožnji je znova dobro startal in napredoval na drugo mesto, v zadnjem krogu pa poskrbel za dodatno dozo adrenalina, saj je padel in pri tem mu je ugasnil motor. K sreči je imel dovolj veliko prednost, da se je pobral in nadaljeval, ter kljub temu še vedno končal na drugem mestu. Skupno je bil peti, zmagal je Italijan Ferruccio Zanchi. Peklaj je conski del tekmovanja končal na skupnem devetem mestu in se je uvrstil v finale, ki bo konec julija na Češkem.

SKUPNI REZULTATI

EMX 65: 1. Ferruccio Zanchi (Ita), 2. Antonio Gallego (Špa), 3. Alejandro Perez (Špa), … 5. Jaka Peklaj (Slo)

EMX 85: 1. Eddie Jay Wade (VBR), 2. Gerard Congost (Špa), 3. Pietro Razzini (Ita)

EMX open: 1. Peter Irt (Slo), 2. Jernej Irt (Slo) 3. Petr Bartoš (Češ), … 5. Aljoša Molnar, 6. Jan Pancar, 9. Ian Oskar Katanec, 11. Anej Doplihar, 12. Luka Milec (vsi Slo)

Vam je članek všeč?

Zaploskajte mu – kliknite in držite gumb. Dlje, ko boste ploskali, bolj vam je članek všeč. Z aplavzom nam sporočate, kateri članek izstopa. Hvala!

Priljubljenost članka

Shrani

Delite s prijatelji