Matej Žagar v Pragi do štirih točk

Četrta dirka letošnje Speedway Grand Prix lige je v Pragi prinesla prvo letošnjo zmago Avstralcu Jasonu Doylu


Drugo mesto si je priboril aktualni prvak Američan Greg Hancock, tretje pa domačin s posebnim povabilom, Vaclav Milik. VN Češke pa še drugo leto ni bila pisana na kožo našemu vozniku Mateju Žagarju. Po hudi virozi, zaradi katere je še dan pred tem v bolnišnici na Poljskem dobil infuzijo in tako tudi izpustil trening, si je v Pragi vidno nemočen uspel privoziti štiri točke, ki bi lahko bile do konca prvenstva še kako pomembne.

Uvodni dve vožnji je tako ostal brez točk, tretja mu je prinesla prvo točko na račun odstopa Rusa Emila Sayfutdinova. V četrtem nastopu, pri katerem je imel tudi najboljši startni položaj, pa je na začetku kazalo odlično, saj je celo povedel, nato pa je moral priznati premoč dveh voznikov, sam pa je premagal Poljaka Macieja Janowskega. Pravi obraz je nekako pokazal šele v zadnjem nastopu, ko je očitno iztisnil zadnje atome moči za boj z nekdanjim klubskim kolegom iz poljskega Gorzowa, Poljakom Bartoszom Zmarzlikom, s katerim sta se dajala vse štiri kroge, se vmes tudi zaletela, večkrat prehitela, na koncu pa je bil boljši Žagar in z drugim mestom za Avstralcem Chrisom Holderjem osvojil pomembni dve točki.

Po prvi tretjini prvenstva Žagar zaseda sicer nič kaj obetavno 13. mesto, za napredek v sezono 2018 potrebuje na koncu sezone skupno osmo mesto. Do tega pa ga zaenkrat loči že kar velikih 12 točk. No sezona je še dolga in Žagar je prav lani dokazal, da se lahko vrne tudi v velikem slogu. Naslednja, peta preizkušnja sezone bo čez 14 dni v danskem Horsensu.

Rezultati VN Češke:

  1. Jason Doyle (Avs) 13 točk, 2. Greg Hancock (ZDA) 18, 3. Vaclav Milik (Češ) 13, 4. Patryk Dudek (Pol) 13, 5. Chris Holder (Avs) 11,… 14. Matej Žagar (Slo) 4,…

SP po 4. dirki od 12.: 1. Dudek 51, 2. Doyle 50, 3. Vaculik 44, 4. Lindgren 43, 5. Janowski 41, 6. Pawlicki 39, 7. Hancock 38, 8. Woffinden 37, … 13. Žagar 25,…

REZULTATI

Borut Cvetko / mediaspeed.net