Marko Jerman bo branil tretje mesto

Motociklisti bodo jutri na Slovaškem tekmovali na osemurni vztrajnostni preizkušnji za svetovno prvenstvo. Slovenski predstavnik z licenco AMZS, član slovaške ekipe MACO Racing Team Marko Jerman, bo branil tretje mesto iz zadnje dirke. Na Slovakiaringu bo tekmovalo trideset ekip.


Poleg Jermana bosta v ekipi MACO Racing Team ponovno Švicar Gregory Junod in Francoz Anthony Dos Santos. Izkušena trojica je sezono otvorila s četrtim mestom, vmes so imeli nekaj tehničnih težav in so bili osmi, na zadnji dirki pa so osvojili tretje mesto in so se končno uvrstili na tako želene stopničke. Pred sobotno, tako rekoč domačo dirko, so fantje še posebej optimistični. »Vsi trije smo že vso sezono dobro pripravljeni, dobra pripravljenost pa se je pokazala šele na tretji tekmi, kjer smo končno prišli do stopničk. Ta dirka bo praktično na domačih tleh, saj je dirkališče le štirideset kilometrov od sedeža naše ekipe. Od tekme si veliko obetamo. Gre za progo, na kateri smo že veliko trenirali. Upam, da nam bo uspelo izboljšati rezultat v skupnem seštevku. Po točkah so ekipe zelo blizu, za vodilno ekipo na šestem mestu zaostajamo za triintrideset točk. Prav vse je še možno,« je razložil dobro razpoloženi Jerman. V vodstvu je francoska ekipa Suzuki Endurance Racing Team.

Včeraj so bile na sporedu prve kvalifikacije in nočni trening, danes sledijo še druge kvalifikacije. V prvih kvalifikacijah je dominirala ekipa YART Yamaha, Jermanova ekipa je bila deveta. Motociklisti pa se na Slovaškem ubadajo s prav nenavadno težavo. Območje okrog dirkališča namreč že nekaj dni oblegajo roji hroščev, ki so posebno aktivni v večernih urah, ko se stemni. Predstavniki ekip so vodstvo dirke v imenu dirkačev prosili, da dirko prestavijo na zgodnejši termin in se s tem izognejo nočnemu delu. Zato bo začetek dirke pol ure prej, ob 13.30 uri, saj bi lahko oblaki hroščev po besedah odgovornih resno ogrozili zaključek dirke.

Jerman in sotekmovalca bodo pred dirko dodatno motivirani z mislijo na finalno dirko, ki bo julija na Japonskem, kamor bo ekipa odpotovala v primeru, da bodo pred zadnjo dirko še v boju za najvišja mesta v prvenstvu.

Uradna spletna stran tekmovanja: www.fimewc.com

URNIK TEKMOVANJA

Sobota: 13.20 – startna procedura, 13.30 – start dirke, 21.30 – zaključek dirke (prenos na TV Eurosport 2)