Škulj v Le Mansu v boj za premierne točke

Sezona mednarodnih tekmovanj v kartingu se prihajajoči konec tedna nadaljuje na slovitem francoskem dirkališču v Le Mansu. Oči slovenskih ljubiteljev kartinga bodo uprte predvsem v kategorijo Academy Trophy, kjer bo Slovenijo zastopal Mark Škulj.


Komaj slaba dva tedna po koncu slovite vztrajnostne dirke bo Le Mans gostil najboljše kartiste sveta, kjer se bodo tekmovalci pomerili v kategorijah OK-Junior, OK ter KZ2, pestremu programu pa so organizatorji pridružili še tekmovanje CIK-FIA Academy Trophy. Tudi tokrat bo Slovenijo zastopal aktualni državni prvak Mark Škulj.

Mladi Ljubljančan se je na premierni dirki v Belgiji izkazal z uvrstitvijo v finale, kjer je po kazenskem pribitku dirko končal na 26. mestu. Tudi za dirko v Le Mansu so Škuljevi cilji postavljeni visoko, saj si želi uvrstitve med petnajsterico, ki prinašajo točke za skupno uvrstitev v skupnem seštevku. Naloga ne bo lahka, saj bodo tudi na dirki v Franciji med nastopajočimi številni uveljavljeni kartisti mladinske kategorije s celega sveta, saj je v ospredju tekmovanje državnih reprezentanc, kjer državne barve zastopajo najboljši mladinci v starostni skupini od 12 do 14 let. Na štartu bo tako enainpetdeset tekmovalcev iz štiridesetih držav, pravico do nastopa v finalu pa bo imelo 34 najbolje uvrščenih po koncu kvalifikacijskih voženj. Po uvodni dirki prvenstva je v vodstvu skupnega seštevka Nizozemec Mike van Vugt, sledi mu rojak Tijemen van der Helm ter Belgijec Xavier Handsaeme.

Uradni del tekmovanja se v petek pričenja s prostimi treningi ter kvalifikacijami, v soboto so na izločilne dirke, finale bo v nedeljo. Več informacij o dirki je na voljo na uradni spletni strani www.cikfia.com, televizijski prenos dirke pa si bo v nedeljo možno ogledati na televizijski postaji Motors TV ter spletni strani www.cikfia.tv.

Vam je članek všeč?

Zaploskajte mu – kliknite in držite gumb. Dlje, ko boste ploskali, bolj vam je članek všeč. Z aplavzom nam sporočate, kateri članek izstopa. Hvala!

Priljubljenost članka

Shrani

Delite s prijatelji