Žagar v Lendavo po 16. naslov

To soboto bo v Petišovcih pri Lendavi s tretjo dirko sklenjeno letošnje državno prvenstvo posameznikov v speedwayu. Dirka, ki jo bo popestrila tudi četa mednarodnih voznikov, se bo pričela ob 18. uri, po njej pa organizatorji pripravljajo še rock koncert skupine Tepih na paleti 7.


Kot smo vajeni že dobro desetletje, pa na samem vrhu razen ob izjemnem presenečenju, ne bo sprememb. Matej Žagar, najboljši slovenski voznik tega športa doslej, bo tako skoraj zagotovo dvignil pokal za svoj šestnajsti zaporedni naslov najboljšega na sončni strani Alp. Verjetno mu bo z naslovom med mladinci sledil tudi njegov klubski kolega iz AMTK Ljubljana, Nick Škorja. Na dirki pa ne smemo pozabiti še na preostale slovenske tekmovalce, AMD Krško bosta tako predstavljala Matic Ivačič in Denis Štojs, ki si obetata še eno dobro dirko in boj za stopničke v končni razvrstitvi DP. Bo pa se prvič v Lendavi predstavil tudi mladi up ljubljanskega kluba, Jan Pintar, sicer sin nekdanjega državnega prvaka Grega Pintarja.

Med tujimi vozniki, ki bodo prišli iz kar šestih držav, velja seveda posebej omeniti Hrvata Jurico Pavlica, ki bo imel do Lendave najkrajšo pot, a bo tudi največji konkurent za našo zasedbo. Zgodovina dvobojev Žagar  - Pavlic na tovrstnih dirkah, pa že sama po sebi zagotavlja napetost vse do zadnjega zamaha ciljne zastavice. Ob tem ne smemo pozabiti na vedno dobrega Italijana Paca Castagno, celo četo Madžarskih dirkačev, Poljaka Konopko in Čeha Smetano.

Uradni trening bo na sporedu ob 15. uri.

Borut Cvetko / mediaspeed.net