Matej Žagar šestnajstič državni prvak

Športno rekreacijski center v Petišovcih pri Lendavi je bil prizorišče tretje, finalne dirke letošnjega državnega prvenstva posameznikov v speedwayu. Po pričakovanjih je dirko dobil Matej Žagar, ki si je s tem celo brez izgubljene točke zagotovil že 16. zaporedni naslov državnega prvaka Slovenije.


Drugo mesto na dirki, ki jo popestrila vrsta odličnih mednarodnih voznikov, je pripadlo Poljaku Marcelu Kajzerju, tretje pa Hrvatu Jurici Pavlicu. V malem finalu sta obtičala Krčana Matic Ivačič in Denis Štojs. Slednji je imel obilo smole, saj je v tej odločilni vožnji za vstop v veliki finale celo dva kroga vodil in nato s težavami motorja odstopil.

Več težav, kot bi si želel je imel tokrat Nick Škorja. Veliki up AMTK Ljubljana je tako dvakrat ostal brez točk. Skupaj jih je na koncu zbral sedem, kar je zadostovalo za zanj skromno osmo mesto. Na dirki in v prvenstvu velja omeniti še Jan Pintarja, ki je kot tretji Ljubljančan zbral tri točke in se na svoji dirki že pridno kosal s konkurenco.

 

Organizatorji iz Speedway Team Lendava so po dirki, ki si jo je ogledalo več kot 1200 gledalcev, organizirali še rock koncert. S tem je sezona individualnega državnega prvenstva pri nas zaključena, z manj vozniki, kot običajno, a v klubih ponovno intenzivno vzgajajo tudi mladi rod novih voznikov, od katerih se jih bo po napovedih nekaj na dirkah pomerilo že v prihodnjem letu.

»Zadovoljen sem z doseženim, saj mi kljub dolgi seriji naslov državnega prvaka res pomeni veliko. Še enkrat več sem pa dokazal, da mi tukajšnji, petišovski oval izredno ustreza. Navsezadnje sem tukaj doživel svoj dirkaški krst, stadion pa tudi zdaj še vedno s pridom izkoriščam za treninge in testiranja,« nam je po dirki povedal stari, novi državni prvak Matej Žagar.

Rezultati:

  1. Matej Žagar (AMTK Ljubljana) 15+3 točk, 2. Marcel Kajzer (Pol) 12+2, 3. Jurica Pavlic (Hrv) 14+1, 4. Rolan Kovacs (Mad) 11+0, 5. Denis Štojs 12, 6. Matic Ivačič (oba AMD Krško) 10, 7. Rafal Konopka (Pol) 8, 8. Nick Škorja (AMTK Ljubljana) 7, …, 12. Jan Pintar (AMTK Ljubljana) 3,…

Kočni vrsti red v DP 2017:

  1. Žagar 53 točk, 2. Škorja 36, 3. Štojs 36, 4. Ivačič 30, 5. Pintar 5

Borut Cvetko / mediaspeed.net

Vam je članek všeč?

Zaploskajte mu – kliknite in držite gumb. Dlje, ko boste ploskali, bolj vam je članek všeč. Z aplavzom nam sporočate, kateri članek izstopa. Hvala!

Priljubljenost članka

Shrani

Delite s prijatelji