Tim Gajser šesti na dirki MXGP

Karavana svetovnega motokrosa je minuli vikend tekmovala na dvanajsti dirki, ki jo je gostila Agueda na Portugalskem. Tim Gajser, ki je bil na Portugalskem edini tekmovalec z licenco AMZS, se po poškodbi počasi vrača v staro formo, v elitni kategoriji MXGP je osvojil šesto mesto.


Pred dirko je Gajser dejal, da iz dirke v dirko pričakuje boljše rezultate. S petim mestom in nekaj sekundnim zaostankom je v kvalifikacijah nakazal izboljšanje forme in se je optimistično podal na nedeljsko dirko. S kvalifikacijsko zmago je presenetil Litvanec Arminas Jasikonis.

V prvi vožnji je bil Gajser po solidnem startu osmi. V drugi vožnji je bil Makolčan na startu najhitrejši, Italijan Antonio Cairoli in Nizozemec Jeffrey Herlings pa sta se kmalu odpeljala naprej in sta znova peljala povsem svojo dirko. Gajser, ki ga je na Portugalskem bodrilo kar nekaj slovenskih navijačev, je dolgo časa vozil med vodilno trojico, v zadnjih minutah dirke pa so mu začele pojenjati moči in je izgubljal stik z vodilnimi. Končal je na šestem mestu, ki ga je osvojil tudi v seštevku obeh voženj. Gajser je s šestim mestom in predvsem s prvim delom obeh voženj dokazal, da postaja vse hitrejši in močnejši, zato lahko že kmalu znova pričakujemo vrhunski rezultat.

Skupni zmagovalec dirke je znova postal vodilni motokrosist prvenstva Cairoli, na drugem mestu je bil z enakim številom točk Herlings, zmagovalec kvalifikacij Jasikonis pa se je veselil tretjega mesta.

Naslednja dirka svetovnega prvenstva bo čez tri tedne v Loketu na Češkem.

 

REZULTATI MXGP

  1. vožnja: 1. Jeffrey Herlings (Niz), 2. Antonio Cairoli (Ita), 3. Arminas Jasikonis (Lit), … 8. Tim Gajser (Slo)
  2. vožnja: 1. Antonio Cairoli (Ita), 2. Jeffrey Herlings (Niz), 3. Arminas Jasikonis (Lit), … 6. Tim Gajser (Slo)

Skupno na dirki: 1. Antonio Cairoli (Ita) 47 točk, 2. Jeffrey Herlings (Niz) 47, 3. Arminas Jasikonis (Lit) 40, … 6. Tim Gajser (Slo) 28

Skupno v SP 12/19: 1. Antonio Cairoli (Ita) 478 točk, 2. Clement Desalle (Bel) 387 točk, 3. Gautier Paulin (Fra) 383, … 5. Tim Gajser (Slo) 310

Vam je članek všeč?

Zaploskajte mu – kliknite in držite gumb. Dlje, ko boste ploskali, bolj vam je članek všeč. Z aplavzom nam sporočate, kateri članek izstopa. Hvala!

Priljubljenost članka

Shrani

Delite s prijatelji