Alaharma zadnja postaja za Škulja

Sklepna dirka karting prvenstva CIK-FIA Academy Trophy je karavano dirkačev pripeljala na sever Finske, kjer se bo mladinski državni prvak Mark Škulj znova boril za vrhunsko uvrstitev med svetovno elito.


Po več kot petnajstletni odsotnostni se je finska Alaharma vrnila med prireditelje dirk evropskih prvenstev. Dirkališče, poimenovano po nekdanjem dirkaču formule 1 Miki Salu, je osrednja atrakcija tematskega zabaviščnega parka in odlična kulisa za sklepno dejanje letošnje izvedbe prvenstva v kategoriji Academy Trophy. Dirko, ki obeležuje tudi stoletnico finske samostojnosti, si bo ogledal tudi predsednik mednarodne avtomobilistične organizacije FIA, Jean Todt. Karizmatičnemu Francozu bodo družbo delali tudi ostali eminentni gostje iz sveta bencinskih športov, med njimi so Mika Salo, Ari Vatanen, Mick Doohan, Juan Pablo Montoya, Stig Blomqvist ter Ralf Schumacher.

Mark Škulj v letošnjem prvenstvu nastopa nad pričakovanji, mladi Ljubljančan se je na obeh dirkah uvrstil v finale, kjer si pravico do nastopa skozi izločilne dirke izbori 34 najboljših voznikov v konkurenci enainpetdesetih voznikov iz štiridesetih držav. Mladi Ljubljančan tudi na Finskem meri na vrhunski rezultat, tudi tokrat si želi uvrstitve med petnajsterico, ki prinaša premierne točke za Slovenijo. Po uvodnih petkovih treningih se je Škulj že spoznal s stezo: "Dirkališče mi zelo ustreza, steza je fantastična, tudi okolica je nekaj posebnega in pravo doživetje. Sicer je za nami dolga pot, saj smo se na Finsko odpravili s kombijem, a popotovanje je bilo prava mala avantura," je povedal Škulj, ki ima na Finskem tudi nekaj zvestih navijačev, ki so se v Alaharmo pripeljali spodbujat njegov nastop.

Pred sklepno dirko prvenstva je v vodstvu skupnega seštevka Belgijec Xavier Handsaeme, sledita mu Tijemen van der Helm (Nizozemska) ter Sami Meguetounif (Francija). Mark Škulj je uvrščen na petindvajseto mesto, z morebitno uvrstitvijo med dobitnike točk na Finskem pa bi se zagotovo lahko povzpel med dvajseterico najboljših. 

Uradni del tekmovanja se je začel s petkovimi prostimi treningi, v soboto so na sporedu kvalifikacije ter izločilne dirke, finale bo v nedeljo. Več informacij o dirki je na voljo na uradni spletni strani www.cikfia.com, televizijski prenos dirke pa si bo v nedeljo možno ogledati na televizijski postaji Motors TV ter spletni strani www.cikfia.tv.

Vam je članek všeč?

Zaploskajte mu – kliknite in držite gumb. Dlje, ko boste ploskali, bolj vam je članek všeč. Z aplavzom nam sporočate, kateri članek izstopa. Hvala!

Priljubljenost članka

Shrani

Delite s prijatelji