Jan Poropat potuje na dirko EP

Na Češkem bo ta vikend prva od dveh dirk evropskega prvenstva v minimotu. Na dirki bo kot edini slovenski predstavnik tekmoval aktualni državni prvak Jan Poropat.


Na Autodromu Most bodo motociklisti odpeljali prvo dejanje v boju za naslov prvaka stare celine. Poropat se na Češko odpravlja že v sredo. "Z ekipo v sredo potujemo na prvo dirko evropskega prvenstva. V pripravah na evropsko prvenstvo sem dal največji poudarek fizični pripravi, fitnesu ter vajam za moč in vzdržljivost, kar bo zelo pomembno. Mislim, da sem dobro pripravljen. Upam, da tokrat ne bo nobenih tehničnih težav, saj smo veliko pozornosti namenili tudi pripravi motorja," je pred odhodom na prvenstvo povedal Poropat, ki je evropsko prvenstvo pred dvema letoma končal na visokem četrtem mestu.

Poropat zagotovo sodi v ožji krog favoritov za visoke uvrstitve. Po dirki na Češkem ga čaka še druga dirka evropskega prvenstva, ki bo 6. avgusta v italijanski Franciacorti, kjer bo poleg Poropata tekmoval še en slovenski tekmovalec, Jaka Gorjan.

Organizator ta vikend v Mostu obljublja pester spremljevalni program, med drugim festival hrane.

Vam je članek všeč?

Zaploskajte mu – kliknite in držite gumb. Dlje, ko boste ploskali, bolj vam je članek všeč. Z aplavzom nam sporočate, kateri članek izstopa. Hvala!

Priljubljenost članka

Shrani

Delite s prijatelji