Božič, Kraljič in Klemenc na Pannoniaringu

Motociklisti bodo na dirkališču Pannoniaring na Madžarskem tekmovali na sedmi in osmi dirki mednarodnega prvenstva Alpe Adria. Dirki bosta šteli tudi za slovensko državno prvenstvo.


Žal so tudi slovenske vrste v cestno hitrostnem motociklizmu okrnjene zaradi poškodb. V kategoriji Superstock1000 bosta tako tekmovala le aktualni državni prvak Matej Kraljič (MD Depala vas) in letos najuspešnejši slovenski tekmovalec David Božič (AMD Kranj). Božič je največji letošnji uspeh dosegel na zadnji dirki na Grobniku, kjer je bil odličen tretji, tretje mesto pa mu je dalo dodatni zagon za nadaljevanje sezone, v katerem motocikliste po madžarskih preizkušnjah septembra čaka še zaključek na Grobniku.

V kategoriji Superstock1000 vodi češki tekmovalec Michal Prašek pred Poljakom Bartolmijejem Wiczinskim. Oba sta si privozila kar nekaj točk prednosti, od tretjega mesta pa so tekmovalci bolj izenačeni. Božič, ki je v steševku prvenstva Alpe Adria trenutno skupno šesti, za petim mestom zaostaja le pet točk, za tretjim pa šestnajst. Kraljič je trenutno dvaindvajseti. Tesno prvenstvo napoveduje zanimiv zaključek sezone, veseli pa dejstvo, da vidnejšo vlogo v prvenstvu igra tudi slovenski tekmovalec.

V kategoriji Superstock300, ki šteje tudi za evropsko prvenstvo, bo tekmoval Bor Klemenc (ŠD Inotherm). Tudi v tej kategoriji po točkah odstopa vodilni tekmovalec, Poljak Daniel Blin, med tem ko bo za preostala mesta v prvenstvu borba vse do konca. Klemenc je trenutno na skupnem šestem mestu. 

Prva dirka motocikliste čaka v soboto, druga v nedeljo. 

TRENUTNI VRSTNI RED ALPE ADRIA

Foto: Dean Grbac

Vam je članek všeč?

Zaploskajte mu – kliknite in držite gumb. Dlje, ko boste ploskali, bolj vam je članek všeč. Z aplavzom nam sporočate, kateri članek izstopa. Hvala!

Priljubljenost članka

Shrani

Delite s prijatelji