Peklaj in Pancar do točk na mladinskem SP

Najboljši mladi motokrosisti so minuli vikend v Estoniji merili moči na mladinskem svetovnem prvenstvu v kategorijah MX 125, MX 85 in na svetovnem pokalu v kategoriji MX 65.


Slovenijo sta zastopala Jaka Peklaj in Jan Pancar. Na prvenstvu so se zbrali najboljši mladi motokrosisti s celega sveta, zato je bila konkurenca izjemno močna. V vsaki kategoriji je tekmovalo preko šestedeset tekmovalcev. Motokrosisti so morali najprej uspešno opraviti s kvalifikacijami in si zagotoviti mesto med prvo štirideseterico, s čimer slovenska predstavnika nista imela večjih težav.

Za desetletnega Peklaja je bila to prva preizkušnja na dirki najvišjega ranga. V kvalifikacijah je nastopil zelo pogumno in v svoji skupini zasedel osmo mesto ter se uvrstil na glavno dirko. V prvi vožnji je vozil na osmem mestu, po nekaj manjših težavah pa je nazadoval na enaintrideseto mesto. V drugi vožnji je tekmoval bolje in je z dvanajstim mestom osvojil prve točke med svetovno konkurenco. Skupno je bil šestnajsti. Zmagal je Nizozemec Ivano Van Erp.

Pancar, ki je na lanskem svetovnem prvenstvu osvojil šesto mesto, tokrat ni posegel blizu vrha. V obeh vožnjah je slabo startal. V prvi vožnji je bil enaindvajseti in ni osvojil točk, v drugi vožnji se je uvrstil na šestnajsto mesto in je prvenstvo sklenil kot dvajseti. Svetovni prvak je postal Italijan Gianluca Facchetti.

V kategoriji MX 85 nismo imeli svojega predstavnika.

 

Vam je članek všeč?

Zaploskajte mu – kliknite in držite gumb. Dlje, ko boste ploskali, bolj vam je članek všeč. Z aplavzom nam sporočate, kateri članek izstopa. Hvala!

Priljubljenost članka

Shrani

Delite s prijatelji