Pred Gajserjem je peščen izziv

Pred motokrosisti je pester avgust, čakajo jih kar tri dirke svetovnega prvenstva zapored. Prva bo že ta vikend na sloviti peščeni progi Lommel, v Belgiji. Na dirki bo v elitni kategoriji MXGP kot edini predstavnik z licenco AMZS tekmoval aktualni svetovni prvak Tim Gajser, saj sta brata Peter in Jernej Irt svoj nastop na dirki odpovedala, Klemen Gerčar pa nadaljuje s sanacijo poškodbe.


Belgijska proga se ponaša s specifično konfiguracijo in je edinstvena v koledarju svetovnega prvenstva. Za marsikoga je v preteklosti že pomenila prelomnico v sezoni. V letu 2012 je med drugim gostila tudi prestižno dirko za pokal narodov, na kateri je motokros reprezentanca Združenih držav Amerike po dolgih letih prevlade izgubila naslov svetovnih prvakov, ki ga od takrat še ni osvojila. Tim Gajser upa, da bo zanj belgijska dirka pomenila pozitivno prelomnico in ima s progo še neporavnane račune. V Lommelu denimo še ni stal na zmagovalnem odru, čeprav je lani v drugi vožnji zmagal. Glede na vzpon forme, pa lahko že v nedeljo opravi tudi s tem izzivom.

Gajser se s tovarniško ekipo HRC v Belgiji nahaja že od začetka tedna, saj so opravili testiranje amortizacije in pripravili nastavitve motorja za peščeno podlago. Po besedah Bogomirja Gajserja so opravili dobro delo in so pripravljeni na dirko. Tudi Timovi občutki so dobri. Svetovni prvak upa, da bo izboljšal tretje mesto iz zadnje dirke v Loketu.»Glavni cilj od češke dirke so bili trdi treningi. Iz tedna v teden je viden napredek in stopničk na Češkem sem bil zares vesel. Z ekipo smo v Belgiji opravili nekaj treningov, upam, da bom dosegel morda celo boljši rezultat, kot na Češkem,« je optimistično napovedal Gajser, ki je v seštevku svetovnega prvenstva trdno na petem mestu.

Vodilni Italijan Antonio Cairoli je letos razred zase in ostaja prvi favorit za zmago tudi v nedeljo. Od njegove zmage v Lommelu so minila že tri leta, vendar je Cairoli že velikokrat dokazal, da s takim terenom nima težav. Nevaren bo tudi domačin, Belgijec Clement Desalle, ki bo imel poleg domačega terena ob progi še domače navijače.

Kvalifikacije bodo v soboto ob 17.10. Prva vožnja dirke bo v nedeljo ob 14. uri, druga ob 17. uri.

URNIK TEKMOVANJA MXGP

Nedelja: 14.00 – 1. vožnja MXGP, 17.00 – 2. vožnja MXGP (prenos na Šport TV 1)

Vam je članek všeč?

Zaploskajte mu – kliknite in držite gumb. Dlje, ko boste ploskali, bolj vam je članek všeč. Z aplavzom nam sporočate, kateri članek izstopa. Hvala!

Priljubljenost članka

Shrani

Delite s prijatelji