Tim Gajser na belgijski mivki izven deseterice

Tim Gajser je na štirinajsti dirki svetovnega prvenstva v motokrosu, v Belgiji, v elitni kategoriji MXGP osvojil enajsto mesto.


Proga s specifično peščeno podlago je od letos spremenjena, v soboto pa jo je med treningi in kvalifikacijami dodatno otežil še dež. Nizozemec Jeffrey Herlings je v kvalifikacijah še enkrat dokazal, zakaj je mojster mivke, saj je po slabšem začetku s šestega mesta napredoval na sam vrh, v zadnjem krogu pa je prehitel še ekipnega sotekmovalca Antonia Cairolija in si privozil prvi startni položaj. Cairoli je bil drugi, na tretjem mestu pa je kvalifikacije končal aktualni svetovni prvak Tim Gajser, ki se je s tovarniško ekipo Honde na prizorišču mudil že nekaj dni pred dirko, saj so želeli nastavitve motorja čim bolj prilagoditi terenu v Lommelu. Gajser je bil tokrat v Belgiji edini predstavnik z licenco AMZS.

Na dirki je motokrosiste spremljalo lepše vreme, kot v kvalifikacijah. Veliki zmagovalec je pričakovano postal Nizozemec Jeffrey Herlings, ki je bil tokrat prehiter tudi za Italijana Cairolija. Herlings je v obeh vožnjah spretno in z veliko lahkoto premagoval ovire belgijske proge. S Cairolijem sta znova prikazala kar nekaj atraktivnih prehitevanj, v katerih je moral izkušeni Cairoli priznati premoč mlajšemu sotekmovalcu. Herlings se je na koncu veselil v obeh vožnjah kot tudi v skupnem seštevku dirke, v seštevku svetovnega prvenstva pa se je zavihtel na drugo mesto. Cairoli je bil v obeh vožnjah in skupno drugi, tretje mesto pa je osvojil Nizozemec Glenn Coldenhof, ki se v Lommelu prav tako vselej počuti zelo domače.

Tim Gajser se je tokrat odrezal nekoliko slabše, kot bi si želel. Pred dirko je imel prav tako visoke cilje. V obeh vožnjah mu starta nista uspela najbolje, zato so si konkurenti privozili prednost, ki je Gajser v nadaljevanju žal ni uspel nadoknaditi. Prvo vožnjo je končal na devetem mestu. V drugi vožnji je vse kazalo na boljšo uvrstitev, saj je bil nekaj časa šesti, potem pa je padel in bil na koncu druge vožnje deseti. Skupno je na dirki osvojil enajsto mesto in triindvajset točk. V prvenstvu je še naprej na petem mestu.

Motokrosisti časa za počitek ne bodo imeli, saj bo naslednja dirka svetovnega prvenstva že prihodnji vikend v Švici.

REZULTATI MXGP

  1. vožnja: 1. Jeffrey Herlings (Niz), 2. Antonio Cairoli (Ita), 3. Glenn Coldenhod (Niz), … 9. Tim Gajser (Slo)
  2. vožnja: 1. Jeffrey Herlings (Niz), 2. Antonio Cairoli (Ita), 3. Glenn Coldenhod (Niz), … 10. Tim Gajser (Slo)

Skupno na dirki: 1. Jeffrey Herlings (Niz), 2. Antonio Cairoli (Ita), 3. Glenn Coldenhod (Niz), … 11. Tim Gajser (Slo)

Skupno v SP 14/19: 1. Antonio Cairoli (Ita) 567 točk, 2. Jeffrey Herlings (Niz) 468, 3. Clement Desalle (Bel) 462, … 5. Tim Gajser (Slo) 376

 

Vam je članek všeč?

Zaploskajte mu – kliknite in držite gumb. Dlje, ko boste ploskali, bolj vam je članek všeč. Z aplavzom nam sporočate, kateri članek izstopa. Hvala!

Priljubljenost članka

Shrani

Delite s prijatelji