Žagar štirinajsti na Švedskem

Speedwayist Matej Žagar je bil na sedmi dirki svetovnega prvenstva Speedway Grand Prix na Švedskem štirinajsti.


Slovenski državni prvak je tekmovanje začel v tretji vožnji večera na rdeči progi in je na četrtem mestu ostal brez točk. V naslednjih vožnjah je dobil po eno točko za tretje mesto. Žagarjeva nočna mora je bila petnajsta vožnja večera, ko je povedel in je vse kazalo na to, da mu bo končno uspela vožnja za zmago. Vendar je bila vožnja prekinjena zaradi padca sotekmovalca in tekmovalci so se ponovno podali na start. Nato pa je imel smolo prav Žagar, ki je trčil s Poljakom Piotrom Pawlickim in je bil diskvalificiran, kar je že pomenilo, da z napredovanjem v polfinale ne bo nič.

V svoji zadnji vožnji je Žagar ponovno osvojil točko, kar je pomenilo le tri točke na dirki in štirinajsto mesto. Zmagal je Poljak Bartosz Zmarzlik, drugi je bil Šved Antonio Lindback, s tretjim mestom pa je domače navijače razveselili še en Šved, Fredrik Lindgren. Žagar je v seštevku prvenstva trenutno deseti.

Naslednja dirka svetovnega prvenstva bo 26. avgusta na Poljskem. Žagarja pa že prihodnji vikend v Rusiji čaka finale kvalifikacij za Speedway Grand Prix sezono 2018.

REZULTATI

Vam je članek všeč?

Zaploskajte mu – kliknite in držite gumb. Dlje, ko boste ploskali, bolj vam je članek všeč. Z aplavzom nam sporočate, kateri članek izstopa. Hvala!

Priljubljenost članka

Shrani

Delite s prijatelji