Matej Žagar v Toggliattiju šele dvanajsti

Speedwayist Matej Žagar je na dirki Speedway Grand Prix Challenge v Rusiji osvojil dvanajsto mesto in si ni privozil neposredne uvrstitve v elitno ligo 2018.

Žagar je bil uspešen v dveh predtekmovanjih, kjer je osvojil drugo in tretje mesto ter se je uvrstil na finalno dirko. Na finalu so si svoje mesto v elitni speedway ligi za prihodnjo sezono zagotovili prvi trije uvrščeni tekmovalci: Przemyslaw Pawlicki iz Poljske, Rus Artem Laguta in še en Poljak, Patryk Dudek.

Žagar je večer začel z dvema točkama. V nadaljevanju ni bil najbolj uspešen in je zbral le še štiri točke, skupno šest točk pa je bilo premalo za napredovanje v polfinale in za tem v finale.

REZULTATI

Šestnajstkratni slovenski državni prvak si bo moral obstanek v Speedway Grand Prix ligi zato zagotoviti z uvrstitvijo med najboljših osem v svetovnem prvenstvu. Trenutno je skupno deseti, do konca sezone pa ga čaka še pet dirk. Naslednja bo že to soboto na Poljskem.

Vam je članek všeč?

Zaploskajte mu – kliknite in držite gumb. Dlje, ko boste ploskali, bolj vam je članek všeč. Z aplavzom nam sporočate, kateri članek izstopa. Hvala!

Priljubljenost članka

Shrani

Delite s prijatelji