Evropski prvak zmagal tudi na Vranskem

Na AMZS Centru varne vožnje na Vranskem so minuli vikend tekmovali najboljši slovenski tekmovalci v panogah minimoto, Ohvale, skuter, supermoto in starodobni motociklizem.


V kategoriji minimoto open je zmagal evropski prvak Jan Poropat, ki je s tem potrdil tudi prevlado na domačih tleh. V prvi vožnji ga je sicer premagal Jani Medoš, a je v drugi vožnji Poropat prevzel primat in zmagal. V seštevku državnega prvenstva vodi pred Valterjem Poropatom. V kategoriji minimoto otroci je bil prvi Etien Kantar Božič.

Med skuteristi je bil v obeh vožnjah nepremagljiv Aleš Rakun, zanimivejše pa so bile borbe za ostala mesta. Drugi je bil na koncu Nejc Kogovšek, tretji pa Luka Koren. V državnem prvenstu še naprej vodi Nejc Kogovšek. V rekreativnem tekmovanju je v kategoriji skuter sport amater zmagal Tomaž Ahčin, v kategoriji skuter open pa Mitja Fantinič.

 

Najzanimivejše vožnje dneva so se odvijale v kategorijah Ohvale, kjer so bili dirkači ves čas tesno skupaj. Gledalci so bili priča številnim atraktivnim prehitevanjem, iz katerih je ob koncu v kategoriji Ohvale 110 največ iztržil Jaka Gorjan, drugi iz letošnjega evropskega pokala, v kategoriji Ohvale 160 pa Enej Logar.

Med starodobniki je v rekreativnem tekmovanju slavil Robert Mladovan, v kategoriji supermoto je bil najhitrejši Nejc Kržič.

Dan je popestrilo mednarodno tekmovanje Alpe Adria v panogi starodobni motociklizem. Na dirki so poleg slovenskih, sodelovali še dirkači iz Italije, Nemčije, Hrvaške in Slovaške.

Vam je članek všeč?

Zaploskajte mu – kliknite in držite gumb. Dlje, ko boste ploskali, bolj vam je članek všeč. Z aplavzom nam sporočate, kateri članek izstopa. Hvala!

Priljubljenost članka

Shrani

Delite s prijatelji