Žagar tokrat na "domačih" tleh

V Gorzowu na Poljskem bo osma dirka svetovnega prvenstva v speedwayu, Speedway Grand Prix.


Matej Žagar bo tokrat nastopil na svojem praktično domačem pragu, na stadionu svojega nekdanjega poljskega kluba v Gorzowu. Na Poljskem speedwayiste kot navadno čaka peklensko vzdušje, ki ga bo pripravila več desettisoč glava množica.

Žagar bo v tretji vožnji tekmoval na rdeči progi, ko bodo ob njem na startu še Vaclav Milik, Avstralec Chris Holder in svetovni prvak Tai Woffinden. V šesti vožnji ga čaka modra proga, od tekmovalcev pa Šved Antonio Lindback, Fredrik Lindgren in Jason Doyle. 

Za tem bo slovenski državni prvak tekmoval še v dvanajsti in petnajsti vožnji na beli progi, za konec rednega dela pa še v sedemnajsti vožnji na rumeni progi.

Svetovno prvenstvo se je prevesilo v drugo polovico, Žagar je trenutno na skupnem desetem mestu, kar mu zaenkrat ne prinaša uvrstitve v elitno serijo za prihodnjo sezono, kamor se bo neposredno uvrstilo prvi osem speedwayistov. Toda sezona še zdaleč ni končana, pogled na skupni seštevek pa razkriva, da nas čaka izjemna druga polovica sezone, saj si nihče od tekmovalcev še ni pridelal vidnejše prednosti.

Dirka bo na sporedu v soboto ob 19. uri.

REZULTATI uradnega žreba

TRENUTNO stanje v prvenstvu

Vam je članek všeč?

Zaploskajte mu – kliknite in držite gumb. Dlje, ko boste ploskali, bolj vam je članek všeč. Z aplavzom nam sporočate, kateri članek izstopa. Hvala!

Priljubljenost članka

Shrani

Delite s prijatelji