Kartisti opravili s predzadnjo dirko letos

V Čedadu v Italiji so kartisti odpeljali predzadnjo dirko letošnjega državnega in pokalnega prvenstva.


Na italijanskem dirkališču so se odvijale izjemno zanimive vožnje, v katerih je zmagalo nekaj tekmovalcev, ki letos slasti zmage še niso okusili. V kategoriji Rotax Mixro Max je slavil Dimitrij Mlakar (AMD Hajdina), ki se je v seštevku državnega prvenstva tako povzpel na drugo mesto, vodi pa še naprej Aleksandar Bogunović (AMD Ptuj).

V kategoriji Rotax Mini Max je bil znova najhitrejši Mai Sadar (AMD Šlander), ki je letos še neporažen. V konkurenci kartistov, ki tekmujejo v kategoriji Rotax Max Junior je zmagal Mark Škulj, letošnji slovenski predstavnik v mednarodnem tekmovanju CIK FIA Academy Trophy, med tem ko v prvenstvu prepričljivo vodi Anže Dovjak (AMD Šlander), ki je na dirki v Čedadu osvojil drugo mesto, v kategoriji Rotax Max pa je zmagal.

Jan Šlosar (AKK Sportstil) je zmagal v kategoriji Rotax DD2 in v državnem prvenstvu pred drugo uvrščenim Klemenom Prešernom (AMD Šlander) vodi že sedemdeset točk. V kategoriji KZ2 si je zmago privozila edina ženska predstavnica Sara Markučič (AK Lamko).

V pokalnem tekmovanju Sportstil se je poleg slovenskih kartistov pomerilo tudi lepo število tekmovalcev iz Italije in Hrvaške, ki so pobrali kar nekaj zmag. V kategoriji Rotax Micro Max je zmagal Dimitrij Mlakar, v kategoriji Rotax Mini Max je bil najboljši Mai Sadar, v kategoriji DD2 Jan Šlosar, v kategoriji Rotax Max Junior je zmagal Hrvat Jan Pokos, v konkurenci Rotax Max Jovan Pavićevič iz Črne Gore, hrvaški kartist Ivo Matić je bil najboljši v kategoriji Rotax DD2, italijanski kartist Michael Dellestelle pa v kategoriji Shifter. Tudi v kategoriji KZ2 je zmagal Italijan, Alex Riva.

Foto: Sebastjan Pivk

Finalna dirka državnega prvenstva in pokalnega tekmovanja Sportstil bo 17. septembra na Vranskem.

Vam je članek všeč?

Zaploskajte mu – kliknite in držite gumb. Dlje, ko boste ploskali, bolj vam je članek všeč. Z aplavzom nam sporočate, kateri članek izstopa. Hvala!

Priljubljenost članka

Shrani

Delite s prijatelji