Matej Žagar za točko zgrešil napredovanje

Speedwayist Matej Žagar je na osmi dirki svetovnega prvenstva v speedwayju, na Veliki nagradi Poljske za točko zgrešil uvrstitev v polfinale in je bil uvrščen na deveto mesto.


Žagar je poljski večer začel s tretjim mestom, v nadaljevanju pa je zabeležil ničlo. To je bil znak, da mora, če želi napredovati v polfinale, prestaviti v višjo prestavo, kar je Ljubljančan tudi storil. V nadaljevanju je v dvanajsti in petnajsti vožnji večera prikazal predstavo, s katero je obnorel sedemnajst tisoč glavo množico na stadionu v Gorzowu, za seboj je pustil tudi vse domače voznike. Jasno je bilo, da mora Žagar za polfinale sedmim točkam dodati še kakšno, kar pa mu v sedemnajsti vožnji žal ni uspelo, saj so ga vozniki na startu spretno blokirali in Žagarju se ni uspelo prebiti v ospredje.

Zmagovalec večera je postal svetovni prvak Tai Woffinden, drugi je bil Poljak Patrik Dudek, tretji pa Avstralec Jason Doyle. Žagar je v seštevku prvenstva nazadoval na enajsto mesto, a po točkah še vedno ni daleč od želene osmerice.

Naslednja dirka svetovnega prvenstva bo v soboto, 9. septembra v Nemčiji.

REZULTATI

Vam je članek všeč?

Zaploskajte mu – kliknite in držite gumb. Dlje, ko boste ploskali, bolj vam je članek všeč. Z aplavzom nam sporočate, kateri članek izstopa. Hvala!

Priljubljenost članka

Shrani

Delite s prijatelji