Slovenska mladinska motokros reprezentanca na evropski pokal narodov

V poljski prestolnici motokrosa, v Gdansku, bo ta vikend evropski pokal narodov v motokrosu. Na tekmovanju bo nastopilo sedemnajst mladinskih reprezentanc. Slovensko izbrano vrsto bodo zastopali Gal Hauptman (MX 85), Bor Brejc (MX 85), Luka Milec (MX 125) in Jan Pancar (MX 250).

Naslov mladinskih evropskih prvakov bodo branili Italijani, ki so slavili pred dvema letoma, lani pa je tekmovanje odpadlo. Slovenska reprezentanca je bila na zadnjem tekmovanju šesta. Letos reprezentanco zastopajo štirje precej različni tekmovalci. Največ izkušenj ima najstarejši predstavnik, sedemnajstletni Jan Pancar, ki bo tekmoval v najmočnejši kategoriji tekmovanja, MX 250, kjer letos iz dirke v dirko vidno napreduje. V kategoriji MX 125 bo Slovenijo zastopal prav tako sedemnajstletni Luka Milec. Milec se je pred kratkim vrnil po poškodbi in je na domačih dirkah že dokazal, da je po vseh letošnjih težavah pridobil hitrost, ki bo ta vikend še kako pomembna.

 

V kategoriji MX 85 bosta tekmovala mlada in manj izkušena motokrosista. Trinajstletni Gal Hauptman že ima nekaj izkušenj z dirk evropskega prvenstva, letos pa mu je cilje med sezono prekrižala poškodba kolena. Za enajstletnega Bora Brejca bo to prvi reprezentančni nastop, ki se ga gorenjski motokrosist zelo veseli. Za končni seštevek prvenstva bodo šteli najboljši trije rezultati posamezne ekipe, najslabši rezultat pa se bo izbrisal. Med glavne favorite za naslov mladinskih evropskih prvakov glede na posamične uvrstitve v tej sezoni, poleg Italijanov sodijo Francozi in Danci, ekipne reprezentančne preizkušnje pa so vsakič polne presenečenj.

V soboto popoldne bodo na sporedu kvalifikacijske dirke, v nedeljo sledijo finalne vožnje.

SEZNAM prijavljenih reprezentanc

Foto: Peter Kavčič

 

Vam je članek všeč?

Zaploskajte mu – kliknite in držite gumb. Dlje, ko boste ploskali, bolj vam je članek všeč. Z aplavzom nam sporočate, kateri članek izstopa. Hvala!

Priljubljenost članka

Shrani

Delite s prijatelji