Mladi motokrosisti petnajsti na Poljskem

Slovenska mladinska motokros reprezentanca je v Gdansku na Poljskem tekmovala na ekipnem evropskem prvenstvu, na evropskem pokalu narodov v motokrosu. Reprezentanco, ki jo je vodil selektor Andrej Rus, so sestavljali Bor Brejc, Gal Hauptman (oba MX 85), Luka Milec (MX 125) in Jan Pancar (MX 250).


Za Brejca in Hauptmana je bilo to prvo tako veliko tekmovanje, zato se je pred odhodom na Poljsko največ pričakovalo od Mileca in Pancarja, ki imata za sabo že precej mednarodnih dirk. Motokrosiste so zaradi dežja in globokega blata čakale vse prej kot enostavne tekmovalne razmere.

V soboto je bil primoran organizator kvalifikacije celo odpovedati, saj je bila proga zaradi obilnega dežja neprimerna za tekmovanje. Motokrosisti so progo spoznali le med treningom, ki pa je žal terjal svoj davek v slovenski izbrani vrsti, saj si je Milec poškodoval roko, Pancar pa je bil najhitrejši med vsemi. V nedeljo je Milec v svoji prvi vožnji sicer startal, a je zaradi prevelikih bolečin odstopil. Finalne vožnje zaradi poškodbe ni bil sposoben odpeljati in Slovenija je imela zato že dva slabša rezultata. Najmlajša člana reprezentance Brejc in Hauptman sta se pogumno borila s konkurenti, a sta zaradi pomanjkanja izkušenj v močni mednarodni konkurenci končala v drugi polovici uvrščenih. Največ se je pričakovalo od Pancarja, ki je bil najbolj izkušen član reprezentance. V prvi vožnji se je po slabšem startu prebil na deveto mesto. Ekipa je vse stavila na Pancarjevo finalno vožnjo, v kateri pa je padel in dirke ni končal. Zaradi padcev je slovenska reprezentanca zbrala preveč točk in je tekmovanje končala na petnajstem mestu.

  

»Fantje so se maksimalno potrudili. Proga je bila lepa ampak precej razmočena in posledično zelo zahtevna. Vsi štirje so se pogumno podali v boj s konkurenti. Brejc in Hauptman sta prvič vozila v taki konkurenci in temu primeren je bil rezultat. Milec zaradi bolečin žal ni zdržal. Vsi smo potem čakali na Pancarjev rezultat, žal pa je končal s padcem. Z več sreče in brez poškodb bi lahko prišli med najboljših deset. Konkurenca je bila izredno izenačena in vsaka najmanjša napaka je pomenila nazadovanje v razvrstitvi,« je po dirki povedal selektor Andrej Rus. Evropski prvaki so postali Francozi, drugi so bili Danci, tretji pa Italijani.

REZULTATI

 

Vam je članek všeč?

Zaploskajte mu – kliknite in držite gumb. Dlje, ko boste ploskali, bolj vam je članek všeč. Z aplavzom nam sporočate, kateri članek izstopa. Hvala!

Priljubljenost članka

Shrani

Delite s prijatelji