Na Nizozemskem bo dirkal tudi selektor

V Assnu na Nizozemskem bo v nedeljo predzadnja dirka svetovnega prvenstva v motokrosu. Od Slovencev bosta v elitni kategoriji MXGP tekmovala Tim Gajser in Jernej Irt. Z nizozemsko mivko se bo spopadel tudi selektor slovenske motokros reprezentance Bogomir Gajser, ki bo tekmoval na svetovnem pokalu za veterane.


Dvomov o naslovu svetovnega prvaka skoraj ni več. Italijan Antonio Cairoli ima prednost šestindevetdesetih točk. Ob ugodnem razpletu se lahko z devetim naslovom svetovnega prvaka v karieri okrona že po prvi vožnji in to na domačem terenu svojega največjega konkurenta ter ekipnega sotekmovalca, Nizozemca Jeffreyja Herlingsa. Herlings je v vrhunski formi in za nedeljsko dirko, kot specialist za mivko, ostaja glavni favorit za zmago. Proga v Assnu pa za razliko od Herlingsa, ni na Gajserjevem seznamu najljubših prog. Lani je Makolčan, ki bo v petek praznoval enaindvajseti rojstni dan, v Assnu dosegel najslabši rezultat v sezoni, v kateri je na koncu sicer postal svetovni prvak. Že nekaj dirk je jasno, da Gajser letos naslova ne bo ubranil, saj je bil med sezono poškodovan in ni odpeljal vseh dirk. Za zdaj kaže, da bo letos osvojil skupno peto mesto, kar je nedvomno dober rezultat. »Zadnje dni sva se s Timom spet veliko pogovarjala. Imam občutek, da se stvari premikajo na boljše. Že na začetku sezone sem povedal, da bo vse odvisno od Tima. Sezona še zdaleč ni enostavna. Tim je vsakič sposoben zmagati. Tudi na mivki. Kako bo ta vikend, pa bomo videli,« je napovedal Timov oče in trener, Bogomir Gajser.

Drugi predstavnik z licenco AMZS bo v elitni kategoriji Jernej Irt. »Iskreno povedano se dirke v Assnu ne veselim preveč. Zaradi poškodb letos nisem imel dovolj časa za treninge na mivkastem terenu. Takšen teren mi že v normalnih razmerah ne leži. Kljub vsemu sem nekoliko bolj optimističen zaradi trenutno dobre forme, ki jo kažem v zadnjih mesecih,« je napovedal Irt, ki pričakuje uvrstitev med prvih petindvajset uvrščenih. Dirka bo zanj dober trening pred prihajajočim pokalom narodov.

V Assnu bo potekal tudi svetovni pokal za veterane. Na dirki bo tekmoval Bogomir Gajser. »Na dirko grem z velikim veseljem, ker je to moje življenje. Veliko časa za trening poleg vseh obveznosti nimam. To delam zase, za svojo kondicijo in ker se dobro počutim. V Assen grem sprostiti energijo. Moje telo rabi napor. Svetovnega pokala, ki je bil nekoč svetovno prvenstvo, se udeležujem že vrsto let,« je pred svojo dirko leta povedal Bogomir Gajser. In kakšen je njegov cilj? »Cilj je osvojiti točke. Vsako leto pridejo mlajši veterani, jaz pa sem vsako leto starejši. Mislim, da sem trenutno med najstarejšimi,« je v smehu dodal Gajser. Na tekmovanju bo imel močno konkurenco, saj je na dirko sprejetih petdeset tekmovalcev, prijavilo pa se jih je okrog sto.

Prva vožnja kategorije MXGP bo v nedeljo ob 14. uri, druga ob 17. uri.

Foto: Peter Kavčič

URNIK TEKMOVANJA MXGP

Nedelja: 14.00 – 1. vožnja MXGP, 17.00 – 2. vožnja MXGP (prenos na Šport TV 1)

Vam je članek všeč?

Zaploskajte mu – kliknite in držite gumb. Dlje, ko boste ploskali, bolj vam je članek všeč. Z aplavzom nam sporočate, kateri članek izstopa. Hvala!

Priljubljenost članka

Shrani

Delite s prijatelji