David Božič na poti do naslova prvaka

Na Grobniku bo konec tedna finalna dirka mednarodnega prvenstva Alpe Adria in AMZS državnega prvenstva v cestno hitrostnem motociklizmu.


V državnem prvenstvu sta največ točk osvojila David Božič in Matej Kraljič, oba sta jih zbrala po dvajset. Vendar Kraljič na Grobniku zaradi zdravstvenih težav ne bo tekmoval, zato ima Božič odprta vrata do naslova državnega prvaka. Na dirki bo od slovenskih tekmovalcev v kategoriji Superstock1000 manjkal tudi Mitja Lesjak.

Božič je letos prav tako najuspešnejši slovenski motociklist v seštevku prvenstva Alpe Adria, kjer je pred finalnima dirkama na Grobniku, na skupnem devetem mestu. Njegov najuspešnejši rezultat je tretje mesto.

Bor Klemenc v svoji premierni sezoni uspešno tekmuje v kategoriji Stocksport300, ki šteje tudi za točke evropskega pokala. Klemenc je pred finalom na petem mestu. V tej kategoriji bo premierno tekmoval se Gašper Hudovernik. 

SKUPNI REZULTATI Alpe Adria

Vam je članek všeč?

Zaploskajte mu – kliknite in držite gumb. Dlje, ko boste ploskali, bolj vam je članek všeč. Z aplavzom nam sporočate, kateri članek izstopa. Hvala!

1

Priljubljenost članka

1

Shrani

Delite s prijatelji