Speedwayisti se bodo pomerili v Nemčiji

V Nemčiji bo v soboto deveta dirka svetovnega prvenstva v speedwayju, dirka elitne lige speedway grand prix.


Slovenski predstavnik Matej Žagar ima letos sezono vzponov in padcev. Na zadnji dirki je po slabšem začetku prikazal dve odlični vožnji, ko se je izstrelil s starta in mu nihče od konkurentov ni bil kos, na koncu pa je polfinale zgrešil le za točko. To soboto bo imel novo priložnost, da se v skupnem seštevku približa vodilni osmerici. Prvenstvo je letos izredno izenačeno, vodilnih pet tekmovalcev loči le deset točk razlike.

Dirkači so še pred popoldanskim žrebom izvedeli, da uradni trening zaradi slabih vremenskih razmer odpade. Žreb startnih mest je določil, da bo Žagar prvič startal v tretji vožnji večera z zunanje, rumene pozicije in bo imel že v prvi vožnji zahtevno delo, saj bodo v njegovi konkurenci svetovni prvak Tai Woffinden, Chris Holder in Emil Sayfutdinov. Naslednjič se bo Žagar na startu pojavil v osmi vožnji na beli stezi, ob Žagarju pa bodo Piotr Pawlicki, Maciej Janowski in Max Fricke, znova pa bo startal le dve vožnji za tem, v deseti vožnji in sicer na rdeči progi. V rednem delu dirke bo startal še v trinajsti in devetnajsti vožnji.

Začetek dirke bo ob 19. uri.

REZULTATI uradnega žreba startnih mest

Vam je članek všeč?

Zaploskajte mu – kliknite in držite gumb. Dlje, ko boste ploskali, bolj vam je članek všeč. Z aplavzom nam sporočate, kateri članek izstopa. Hvala!

Priljubljenost članka

Shrani

Delite s prijatelji