Finalna dirka DP in PP v kartingu

Na AMZS Centru varne vožnje bo v nedeljo finalna dirka državnega prvenstva in pokalnega tekmovanja v kartingu.


Organizator finalne dirke AMD Ptuj ima možnost osvojiti naslov državnega prvaka v kategoriji Rotax Mixro Max, kjer je v vodstvu njihov predstavnik Aleksandar Bogunovič. V kategoriji Rotax Mini Max je letos izvrsten Mai Sadar (AMD Šlander).

Anže Dovjak (AMD Šlander) je le še korak do naslova v kategoriji Rotax Max Junior, kjer vodi z 28. točkami pred Nikom Štefančičem (AMD Hajdina), odlično pa mu gre tudi v kategoriji Rotax Max, kjer mu je letos še najbolje konkurirala klubska sotekmovalka Katja Pivk.

Jan Šlosar (AKK Sportstil) je že postal prvak v kategoriji Rotax DD2, saj ima neulovljivo prednost in popolni izkupiček točk letošnje sezone, Martin Mihič (AMD Šlander) pa se nadeja, da bo ob koncu sezone stal na najvišji stopnički v kategoriji KZ2.

Dirka se bo točkovala še za točke pokalnega prvenstva Sportstil, za mednarodno prvenstvo FIA CEZ (Srednjeevropska cona) in za prvenstvo Hrvaške.

Med 8. in 10.30 bodo na sporedu treningi. Od 10.40 se bodo kartisti pomerili v kvalifikacijah, finalne vožnje pa bodo od 12.15 in od 14.50 ure naprej.

 

Vam je članek všeč?

Zaploskajte mu – kliknite in držite gumb. Dlje, ko boste ploskali, bolj vam je članek všeč. Z aplavzom nam sporočate, kateri članek izstopa. Hvala!

Priljubljenost članka

Shrani

Delite s prijatelji