Jerman v SP z novo ekipo

Motociklist Marko Jerman je v Franciji odpeljal prvo dirko svetovnega prvenstva v vztrajnostnem motociklizmu sezone 2017/2018, 24-urno dirko FIM Endurance World Championship in osvojil 14. mesto.


Jerman se je po lanski zelo uspešni sezoni razšel s slovaško ekipo MACO Racing Team. Pred prvo dirko nove sezone je v zadnjem trenutku prejel povabilo tovarniške ekipe Yart (Yamaha Austria Racing Team)  in se na dirko v Francijo, v Le Castellet odpravil kot rezervni voznik. Jerman je z novo ekipo odpeljal kvalifikacije, se izkazal in prejel veliko ponudb ostalih ekip, saj je ekipa YART za dirko že imela oblikovano trojico.

Po številnih pogovorih z vodji ekip, se je odlič za ekipo AMSS-TRB Vidra Team Serbia, ki tekmuje s startno številko 32. Ekipa je imela isto znamko motorja in pnevmatik kot ekipa YART.

 

Jerman je ob vstopu na dirkališče med ogrevanjem, dva kroga pred startom, začutil velike vibracije na zadnjem kolesu. Mehaniki so nato kolo zamenjali kar na startni liniji. V ogrevalnem krogu je ugotovil, da težava še ni odpravljena, zato je namesto na start, zapeljal v boks. Izkazalo se je, da je zadnja os popustila. Nato so mehaniki vse zamenjali še enkrat, Jerman pa je moral dirko začeti iz pit lane-a, potem, ko so vsi že odpeljali mimo. Zato je izgubil pol kroga, v prvi uri dirke, pa je ekipo iz zadnjega, 59. mesta popeljal že na 34. mesto.

V nadaljevanju dirke je k sreči vse potekalo gladko, brez tehničnih težav, postanki so bili odlični in po štiriindvajsetih urah dirke je ekipa v cilj pripeljala kot 14. med vsemi in 8. v svoji kategoriji. Dirko je sicer uspešno zaključilo 29. ekip. Predstavniki ekipe so bili z izkupičkom in sedmimi točkami zelo zadovoljni.

REZULTATI

Vam je članek všeč?

Zaploskajte mu – kliknite in držite gumb. Dlje, ko boste ploskali, bolj vam je članek všeč. Z aplavzom nam sporočate, kateri članek izstopa. Hvala!

Priljubljenost članka

Shrani

Delite s prijatelji