Tim Gajser in najboljši motokrosisti to nedeljo v Šentvidu

V nedeljo, 24. septembra, se bodo najboljši slovenski motokrosisti pomerili v velikem finalu na sedmi dirki za AMZS državno prvenstvo v motokrosu. To je zadnja priložnost letos, ko bodo lahko navijači na domačih tleh navijali za najboljše slovenske motokrosiste in državno reprezentanco pred dirko za pokal narodov v Angliji.


Matej Šteh, predsednik društva AMD Šentvid pri Stični, kjer ima motokros dolgoletno tradicijo in veljajo za ene najboljših organizatorjev dirk pri nas, je zagotovil, da dirka bo, kljub temu, da je deževje nekoliko zavleklo potek priprav. »Steza bo v vrhunskem stanju, saj nam dobra vremenska napoved in izkušnje, ki jih imamo s pripravo naše znamenite proge, ki je polna skokov, vzponov in spustov omogočajo, da bomo dirko izpeljali v praktično idealnih pogojih. Rad bi pozval vse gledalce, da se pravočasno odpravijo od doma, saj pričakujemo velik obisk. Gre za finale državnega prvenstva,« je povedal Šteh.

Na stezi v Dolini pod Kalom se bo odločalo o naslovih državnih prvakov. Obeta se veliko slavje dolenjskih motokrosistov. Domačin Luka Kutnar (MK Fire Group), ki je s to stezo še posebej povezan, bo prišel v 'Cukrco' kot vodilni v kraljevem razredu MX Open s praktično neulovljivo prednostjo. V odprti kategoriji bo tekmoval tudi Tim Gajser (Motocross-ski Gajser Team), ki je letos dve dirki izpustil zaradi poškodbe in se ne bo boril za naslov državnega prvaka, bo pa zagotovo največji magnet za gledalce. Jan Pancar (AMD Šentvid) je celotno sezono pri vrhu v kategoriji MX 2 in bo zato zanj dirka na stezi, kjer največ trenira, le še potrditev primata ter zadnji dirkaški trening pred odhodom na pokal narodov v motokrosu.

Med mladimi motokrosisti bo v kategoriji MX 65 tekmoval domačin Jaka Peklaj (AMD Šentvid), ki želi zelo dobro mednarodno sezono kronati z naslovom državnega prvaka. Vendar pa bo kategorija MX 65 s prvenstvom zaključila šele prihodnji vikend, saj jih finalna dirka čaka 1. oktobra v Semiču. V kategoriji MX 85 je vodilni Bor Brejc (AMD Radovljica), ki je bil letos za dobre predstave nagrajen tudi s povabilom v slovensko mladinsko motokros reprezentanco. Matevž Robek (MK Fire Group) je že osvojil naslov državnega prvaka v kategoriji MX 125, kjer ima ogromno prednost.

Neulovljivo prednost si je letos privozil tudi Borut Koščak (AMD Šentvid) med mlajšimi veterani, kjer v celotni sezoni ni bil poražen še v nobeni vožnji, za konec pa si prav tako obeta zmago na domači progi. Pri starejših veteranih bo manjkal poškodovani Bogomir Gajser (Motocross-ski Gajser Team), sicer vodilni motokrosist kategorije.

Organizator je poskrbel tudi za najhitrejše na startu, v vseh vožnjah bo namreč podeljena nagrada v višini 50 € za "hole shot".

Uradni treningi bodo potekali med  8.30 in 10. uro, začetek posameznih dirk bo ob 10.50 in bodo trajale do 17. ure.

 

Vam je članek všeč?

Zaploskajte mu – kliknite in držite gumb. Dlje, ko boste ploskali, bolj vam je članek všeč. Z aplavzom nam sporočate, kateri članek izstopa. Hvala!

Priljubljenost članka

Shrani

Delite s prijatelji