Žagar bo naredil vse za obstanek v SGP

Stockholm bo prizorišče desete dirke svetovnega prvenstva v speedwayju, na kateri bo kot stalni član elitne lige tekmoval Matej Žagar.


Žagar bo na Švedskem tekmoval kot zmagovalec zadnje dirke v Nemčiji, kjer je zmagal z odličnimi vožnjami. Zmaga mu je v seštevku svetovnega prvenstva prinesla preboj na deveto mesto. Do osmega mesta ga loči sedem točk, do sedmega devet, kar pomeni, da je Žagar v igri za prvo osmerico prvenstva. Po predstavi, ki jo je prikazal na zadnji dirki, ko je postavil celo rekord proge, pa se lahko Ljubljančan ta vikend znova nadeja visoke uvrstitve. V prvenstvu z desetimi točkami naskoka vodi Avstralec Jason Doyle.

Na stadionu, ki sprejme 34.000 gledalcev, bo Žagar prvič startal v četrti vožnji, v kateri mu je žreb namenil belo pozicijo,  ob njem pa bodo stali poljak Zmarzlik ter domačina Kildemand in Lindbaeck. V osmi vožnji ga čaka še manj ugodna, rumena pozicija, na progo pa bo šel takoj za tem, v deveti vožnji, ko bo startal z modre pozicije. V petnajsti vožnji bo startal z notranje, rdeče pozicije, zadnjič pa bo v rednem delu nastopil v osemnajsti vožnji večera z zunanje pozicije.

"Menim, da imam lepe možnosti za obstanek v elitni ligi. Imam samozavest, motorji so hitri. Želim dokazati, za si zaslužim svoje mesto v Grand Prixu in naredil bom vse, da mi to tudi uspe. Rad tekmujem in zelo sem vesel, da sem član elitne lige. Izpad bi bil zame velika izguba," je pred dirko povedal Žagar.

 

Začetek dirke bo ob 19. uri.

URADNI ŽREB startnih mest

REZULTATI po osmih dirkah SGP

Vam je članek všeč?

Zaploskajte mu – kliknite in držite gumb. Dlje, ko boste ploskali, bolj vam je članek všeč. Z aplavzom nam sporočate, kateri članek izstopa. Hvala!

Priljubljenost članka

Shrani

Delite s prijatelji