Znani so državni in pokalni prvaki v kartingu

Končala se je sezona državnega prvenstva in pokalnega tekmovanja v kartingu 2017.


V državnem prvenstvu je bilo izpeljanih pet dirk, finalna je bila na Vranskem. V kategoriji Rotax Micro Max je za konec še enkrat slavil Dimitrij Mlakar (AMD Hajdina), ki je na finalni dirki tako le še potrdil naslov državnega prvaka, drugega mesta na dirki ter v skupni razvrstitvi državnega prvenstva pa se je veselil Matic Preša (AK NSR). Aleksandar Bogunovič (AMD Ptuj) je državno prvenstvo končal na skupnem tretjem mestu.

Mai Sadar (AMD Šlander) je bil letos brez prave konkurence v kategoriji Rotax Mini Max, kjer je zmagal prav na vseh dirkah. Anže Dovjak (AMD Šlander) je osvojil kar dva naslova državnega prvaka. Letos je bil najboljši v kategoriji Rotax Max Junior, kar je dokazal tudi z zmago na finalni dirki, naslova prvaka pa se je veselil še v kategoriji Rotax Max. V kategoriji Rotax Max Junior je naslov podprvaka osvojil Mark Škulj (AMD Moste), tretji je bil Nik Štefančič (AMD Hajdina). V kategoriji Rotax Max sta se v prvenstvu ob Dovjaku na stopničkah zvrstila še lanska državna prvakinja Katja Pivk in Klemen Jug (oba AMD Šlander).

 

V kategoriji Rotax DD2 je državni prvak postal Jan Šlosar (AKK Sportstil), ki pa na zadnji dirki ni tekmoval. Zmago je na Vranskem osvojil Klemen Prešeren (AMD Šlander), ki je v prvenstvu zasedel drugo mesto, na tretjem mestu pa je letošnje državno prvenstvo zaključil Primož Matelič (AMD Hajdina). V konkurenci KZ2 je prepričljivo slavil Martin Mihič (AMD Šlander), naslov podprvaka je osvojil Karim Greblo (AKK Sportstil), tretji pa je Andraž Stritar (AMD Moste).

V prvenstvu društev je naslov državnih prvakov prepričljivo osvojilo AMD Šlander iz Celja, njihovi kartisti so v sezoni osvojili kar 1295 točk, sledijo AMD Ptuj s 624 točkami in AMD Hajdina s 547 točkami.

V pokalnem prvenstvu Sportstil so naslove pokalnih prvakov osvojili:

Rotax Micro Max - Leon Zelenko
Rotax Mini Max - Mai Sadar
Rotax Max Junior - Jan Pokos
Rotax Max - Anže Dovjak
Rotax DD2 - Jan Šlosar
Rotax DD2 Open - Ivo Matić
KZ2 - Martin Mihić
125 Shifter - Renato Dujmović

 

Vam je članek všeč?

Zaploskajte mu – kliknite in držite gumb. Dlje, ko boste ploskali, bolj vam je članek všeč. Z aplavzom nam sporočate, kateri članek izstopa. Hvala!

Priljubljenost članka

Shrani

Delite s prijatelji