Matej Žagar po tretjo zmago

V Torunu na Poljskem bo predzadnja dirka svetovnega prvenstva, FIM Speedway Grand Prix v speedwayju, na kateri bo Matej Žagar tekmoval kot zmagovalec zadnjih dveh dirk.


Žagar ima za sabo izjemno serijo kar dveh zmag v svetovnem prvenstvu, nazadnje je konkurenco ugnal pred štirinajstimi dnevi na Švedskem. "Vem da ne morem zmagati na vsaki dirki, zakaj pa ne bi zmagal še kdaj?" se pred sobotno dirko sprašuje Žagar, ki tudi na predzadnji dirki cilja visoko, saj je trenutno med najhitrejšimi speedwayisti na svetu.

Kljub temu, da je Ljubljančan napredoval na osmo mesto, pa je le točko za njim Slovak Martin Vaculik, zato bo moral Žagar na zadnjih dveh dirkah tekmovati na polno. Zmagi sta mu vlili še tako potrebno samozavest in kar je najpomembneje, Žagar na motorju uživa.

Že v drugi vožnji večera, ko se bo prvič podal na progo, ga čaka pravi preizkus. Žagar bo na beli progi, ob njem pa bosta svetovni prvak Tai Woffinden in vodilni speedwayist v prvenstvu, Jason Doyle. Drugič bo na progi v šesti vožnji na rumeni poziciji, v deveti vožnji bo startal z rdeče pozicije, v šestnajsti z modre in ob koncu v devetnajsti vožnji znova z rumene.

Začetek dirke bo ob 19. uri.

Žreb startnih mest - REZULTATI

Vam je članek všeč?

Zaploskajte mu – kliknite in držite gumb. Dlje, ko boste ploskali, bolj vam je članek všeč. Z aplavzom nam sporočate, kateri članek izstopa. Hvala!

Priljubljenost članka

Shrani

Delite s prijatelji