Žagar tudi na predzadnji dirki v finalu, na koncu četrti

Speedwayist Matej Žagar se je po dveh zmagah v svetovnem prvenstvu tudi na predzadnji dirki sezone uvrstil v finale, kjer je osvojil visoko četrto mesto.


Poljski Torun je gostil enajsto od dvanajsti dirk FIM Speedway Grand Prix. Žagar je prvič tekmoval v drugi dirki, kjer sta bila poleg njega na startu svetovni prvak Tai Woffinden in trenutno vodilni speedwayist prvenstva Jason Doyle. Tekmovanje je začel z dvema točkama. Šesta vožnja se mu ni najbolj posrečila in ostal je brez točk, svoj rezultat je popravil že v deveti vožnji, ko je zmagal. Do konca je tekmoval še v šestnajsti in devetnajsti vožnji rednega dela in obakrat je bil drugi. V rednem delu tekmovanja je osvojil devet točk in se je uvrstil v polfinale.

Nastopil je v prvem polfinalu in se z odlično vožnjo in drugim mestom še enkrat uvrstil v finale, kjer pa je po veliki borbi vseh štirih finalistov zasedel četrto mesto. Za evforijo domačih navijačev je poskrbel Poljak Patryk Dudek, drugi je bil Tai Woffinden, tretji pa Bartosz Zmarzlik.

Žagar se je v seštevku prvenstva pred finalno dirko še utrdil na osmem mestu, kjer ima pred devetourvščenim Slovakom Martinom Vaculikom devet točk prednosti. Vodi Jason Doyle, ki je s štirinajstimi točkami pred Dudkom že na pragu naslova svetovnega prvaka.

Finalna dirka bo konec oktobra v Avstraliji.

REZULTATI

Vam je članek všeč?

Zaploskajte mu – kliknite in držite gumb. Dlje, ko boste ploskali, bolj vam je članek všeč. Z aplavzom nam sporočate, kateri članek izstopa. Hvala!

Priljubljenost članka

Shrani

Delite s prijatelji