Finale DP za panoge minimoto, skuter, supermoto in oldtimer

V nedeljo, 15. oktobra bo v Vrtojbi v organizaciji Minimotokluba Obala Koper finalna dirka AMZS državnega prvenstva in rekreativnega tekmovanja v panogah minimoto, skuter, ohvale, supermoto in oldtimer.


Na dirki bodo lahko tekmovali tudi rekreativci. Za nastop na dirki potrebujejo nezgodno zavarovanje, ki ga sklenejo pred dirko pri organizatorju, mladoletni vozniki pa poleg tega še overjeno dovoljenje staršev ali skrbnikov.

Predzadnja dirka, kjer se je v nekaterih kategorijah že odločalo o naslovu prvaka, je bila pretekli vikend na progi Raceland v Krškem v organizaciji AMTK Koper. 

RAZPLET PREDZADNJE DIRKE:

Najtesnejši je bil razplet v kategoriji ohvale 110, kjer je bila razlika med zmagovalcem Jako Gorjanom in Enejem Krševanom (oba GAS Vrtejba), v obeh vožnjah manjša od 2 desetink. V drugi vožnji je sicer Krševan vodil vse do predzadnjega kroga, ko ga je prehitel Gorjan in  z dvojno zmago še povečal prednost v skupnem seštevku in je tako na dobri poti, da konec tedna na dirki v Vrtojbi ponovno postane državni prvak. Tretji je bil Alex Novak, tik za najboljšimi pa se je uvrstila Mia Obreza, ki je nastopila prvič po poškodbi. V razredu ohvale 160 je zanesljivo zmago v obeh vožnjah osvojil Enej Logar (AMD Brežice), ki ima pred zadnjo dirko neulovljivo prednost pred tekmeci. Tokrat se je na drugo mesto uvrstil Danijel Beltram, ki se je do zadnjih trenutkov pred dirko ukvarjal z odpravo tehničnih težav svojega motorja in bil zato uspeha še toliko bolj vesel, tretji pa je bil Luka Koglot (oba GAS Vrtejba). Slednji je v skupnem seštevku pred zadnjo dirko na drugem mestu.

V kategoriji minimota je aktualni evropski prvak Jan Poropat (Minimoto klub Obala racing) upravičil vlogo favorita in zanesljivo zmagal obe vožnji, obakrat je bil drugi Gašper Lenko (AMD Kranj), tretji pa Valter Poropat (Minimoto klub Obala racing). Jan Poropat je na dobri poti do ubranitve naslova prvaka, boj za drugo mesto pa je še povsem odprt, Lenko je z dvema drugima mestoma za tej dirki prevzel tudi skupno drugo mesto pred Valterjem Poropatom. Odlično je nastopil tudi mladi Etien Kantar Božič (GAS Vrtejba), sicer edini udeleženec otroške kategorije minimota, saj je v obeh vožnjah zaostal le za J. Poropatom in potrdil, da postaja vse hitrejši. Njegova največja želja je, da bi v otroški kategoriji državnega prvenstva pričel nastopati še kakšen tekmovalec. Mogoče se mu bo želja uresničila že prihodnjo sezono, na dirki na Racelandu je namreč v promocijski kategoriji nastopilo 6 otrok in nekateri izmed njih so prikazali zavidljiv nivo znanja.

 

Zanimiv razplet se je obetal med skuteristi razreda 70, kjer je po dolgem času ponovno nastopil nekdanji prvak Aleks Ugrin, edini predstavnik organizatorja na tokratni dirki. V prvi vožnji je Ugrin vse do zadnjega zavoja vozil tesno za Luko Korenom (Irace RT), a padec v zadnjem zavoju ga je stal boja za morebitno zmago. V drugi vožnji je bil boj za zmago odločen že precej prej in Koren se je tako veselil zmage s popolnim izkupičkom. Na tretje mesto se je uvrstil Aleš Rakun (Irace RT), ki v skupnem seštevku sedaj za drugouvrščenim Andrejem Ramšakom (AMD Orjaki) zaostaja le za eno točko. Vodilni je še vedno Nejc Kogovšek (AMD Orjaki), ki je tokratno dirko končal kot četrti.

V pokalnem tekmovanju skuter sport je premierno zmago osvojil Jernej Žajdela (AMD Domžale), v rekreativnem tekmovanju skuter open pa je slavil novinec na dirkah, Alen Franza.

Robert Mladovan je bil najuspešnejši med vozniki kategorije oldtimer 50 GP, četudi ga je v prvi vožnji prehitel Gregor Likar, tako da je o skupnem zmagovalcu odločala boljša uvrstitev v drugi vožnji. Tretje mesto je osvojil Silvano Mladovan (vsi trije Motoklub Veteran). Iz družine Mladovan je bil sicer tudi najstarejši udeleženec tekmovanja, 86 letni Anton Mladovan! Bil je kar 81 let starejši od najmlajšega udeleženca.

Trenutno stanje v prvenstvu - REZULTATI

Vam je članek všeč?

Zaploskajte mu – kliknite in držite gumb. Dlje, ko boste ploskali, bolj vam je članek všeč. Z aplavzom nam sporočate, kateri članek izstopa. Hvala!

Priljubljenost članka

Shrani

Delite s prijatelji