Matej Žagar v pričakovanju finala

Speedwayisti bodo v Melbournu, v Avstraliji odpeljali finalno dirko svetovnega prvenstva Speedway Grand Prix.


S tem se bo končala sezona 2017, v kateri bodo speedwayisti elitne lige odpeljali skupno dvanajst dirk. Domačin Jason Doyle, ki je lani naslov svetovnega prvaka izgubil zaradi poškodbe, je letos praktično že svetovni prvak. Naslov mu lahko spelje le še Patryk Dudek v primeru zmage in osvojenih več kot štirinajst točk, pri čemer Doyle ne bi smel osvojiti točk. Že nekaj časa je jasno, da se aktualni svetovni prvak, Američan Greg Hancock poslavlja s prestola, saj je sezono predčasno končal zaradi poškodbe, svetovni prvak sezone 2015 in lanskoletni podprvak Tai Woffinden, pa se bo na zadnji dirki boril za skupno tretje mesto v prvenstvu.

Slovenski predstavnik Matej Žagar se podobno kot v lanski sezoni tudi letos bori za obstanek v najboljši osmerici, ki si bo zagotovila mesto v elitni ligi tudi za naslednjo sezono. Žagar je trenutno osmi. Pred njim je na sedmem mestu z desetimi točkami prednosti Šved Fredrik Lindgren, ki bo zadnjo dirko zaradi poškodbe izpustil, za Žagarjem pa je s sedmimi točkami zaostanka Slovak Martin Vaculik, ki si prav tako želi uvrstitve med prvih osem. Sodeč po zadnjih Žagarjevih odličlnih predstavah, vstopnica za naslednje leto ni ogrožena. 

Žagar se bo prvič na progo podal v drugi vožnji večera na zunanji progi z rumeno čelado, nato bo v osmi vožnji tekmoval na drugi progi, v enajsti vožnji bo startal z notranje, rdeče pozicije, v štirinajsti z bele in v sedemnajsti vožnji ponovno z notranje, modre pozicije. 

Začetek dirke bo ob 10. uri po našem času.

ŽREB startnih mest

STANJE v prvenstvu

Vam je članek všeč?

Zaploskajte mu – kliknite in držite gumb. Dlje, ko boste ploskali, bolj vam je članek všeč. Z aplavzom nam sporočate, kateri članek izstopa. Hvala!

Priljubljenost članka

Shrani

Delite s prijatelji