Mednarodni koledar in slovenski tekmovalci v sezoni 2018

Mednarodna motociklistična zveza FIM in evropska motociklistična zveza FIM Europe sta objavili koledar dirk svetovnih in evropskih prvenstev za prihodnjo sezono. Koledar še ni popoln.


Znan je že koledar elitne lige svetovnega prvenstva v speedwayu - Speedway Grand Prix. Najboljši speedwayisti na svetu se bodo tudi letos med drugim pomerili v Sloveniji, kjer bo Avto-moto društvo Krško gostilo že tradicionalno dirko za VN Slovenije. Dirka bo naslednje leto na sporedu v soboto, 8. septembra. Veseli dejstvo, da najboljši slovenski speedwayist MATEJ ŽAGAR ostaja v elitni ligi in bo letos tekmoval v seriji enajstih dirk, kar si je zagotovil s končnim 7. mestom ob koncu letošnjega prvenstva. Prvenstvo 2018 se bo 12. maja začelo v Varšavi na Poljskem, zaključilo pa oktobra v Avstraliji.

KOLEDAR MEDNARODNIH DIRK 2018

Pestra sezona čaka tudi najboljšega slovenskega motokrosista TIMA GAJSERJA, ki je obnovil pogodbo s tovarniško ekipo Honde in ostaja član elitne motokros druščine. Poleg Gajserja bo v prvenstvu MXGP s svojo privatno ekipo 62motosport tekmoval KLEMEN GERČAR. Prisoten bo na dirkah svetovnega prvenstva, ki bodo potekale na evropskih tleh, prav tako pa bo na evropskih dirkah svetovnega prvenstva tekmoval tudi JERNEJ IRT, ki bo tekmoval za madžarsko ekipo Maurer-Gep Husqvarna. V svetovnem prvenstvu MXGP bodo motokrosisti v prihodnji sezoni odpeljali kar dvajset dirk. Iz koledarja se po nekaj letih umika Katar in prvenstvo 2018 se bo 4. marca začelo v Argentini. Finalna dirka bo 30. septembra v Italiji, kar bo odlična priložnost za slovenske ljubitelje motokrosa, ki si bodo lahko finale ogledali v naši neposredni bližini. Ob koncu sezone, 7. oktobra, bo v ZDA na sporedu še pokal narodov v motokrosu. V sezoni 2018 bo Slovenija ponovno v evropskem koledarju, 22. aprila bo Avto-moto društvo Brežice gostilo dirko evropskega prvenstva v motokrosu za kategorije EMX open, EMX 65 in EMX 85.

V družbi najboljših ostaja tudi najhitrejši slovenski motociklist MARKO JERMAN, ki bo še naprej tekmoval na dirkah svetovnega prvenstva v vztrajnostnih dirkah - Endurance World Championship, v sezoni 2018 kot član tovarniške ekipe YART YAMAHA. Jerman je prvo dirko nove sezone odpeljal že septembra, v prvenstvu pa bodo v sezoni 2018 na sporedu še štiri dirke, med katerimi je najprestižnejša 24 urna dirka v francoskem Le Mansu. Ta bo letos na sporedu 21. in 22. aprila.

Vam je članek všeč?

Zaploskajte mu – kliknite in držite gumb. Dlje, ko boste ploskali, bolj vam je članek všeč. Z aplavzom nam sporočate, kateri članek izstopa. Hvala!

Priljubljenost članka

Shrani

Delite s prijatelji