Jaka Peklaj trinajsti na prvi dirki EMX 65

V Italiji se je z dirko na progi Bosisio Parini začel conski del evropskega prvenstva za podmladek v motokrosu. V kategoriji EMX 65 sta tekmovala Jaka Peklaj in Miha Vrh.

Oba slovenska tekmovalca sta se uspešno prebila skozi kvalifikacije. Peklaj je bil v svoji skupini drugi, Vrh pa trinajsti. Dirka je potekala v zelo oteženih pogojih, saj je ves vikend močno deževalo in motokrosisti so bili blatni do nerazpoznavnosti.

Jaka Peklaj je v prvi vožnji slabše startal, nato pa je napredoval na osmo mesto. Toda padec mu je preprečil visoko uvrstitev, saj je v razvrstitvi izgubil precej mest in je prvo vožnjo končal na 24. mestu. Drugi start je bil zanj bolj uspešen, vendar je imel zaradi blata težave z očali in je bil na koncu sedmi. V skupnem seštevku dirke je bil trinajsti.

Miha Vrh je bil v prvi vožnji na 38. mestu, v drugo pa je bil uspešnejši in je v cilj pripeljal na 30. mestu, skupno je osvojil 33. mesto.

Naslednja dirka jugozahodne cone evropskega prvenstva EMX 65 bo 22. aprila v Brežicah, kjer se lahko slovenski tekmovalci ob prednosti domačega terena nadejajo še višjih uvrstitev.

Poleg kategorije EMX 65 bodo v Brežicah tekmovali še motokrosisti kategorij EMX 85 in EMX open.

REZULTATI

 

Vam je članek všeč?

Zaploskajte mu – kliknite in držite gumb. Dlje, ko boste ploskali, bolj vam je članek všeč. Z aplavzom nam sporočate, kateri članek izstopa. Hvala!

Priljubljenost članka

Shrani

Delite s prijatelji