Maks Mausser na prvi dirki do prve točke

Maks Mausser je v Valkenswaardu tekmoval na prvi dirki evropskega prvenstva v kategoriji EMX 125 in osvojil 25. mesto.


Letos ga do konca sezone čaka osem dirk, vse se bodo odvijale na prizoriščih svetovnega prvenstva MXGP. Konkurenca je tudi to sezono izjemna. V kvalifikacijah se je za prvo štirideseterico, ki je tekmovala na glavni dirki, pomerilo kar osemdeset motokrosistov. Mausser je bil uspešen in se je na dirko zvrstil z desetim mestom v svoji skupini.

V prvi vožnji je bil dvajseti in je osvojil eno točko. V drugi vožnji je začel bolje in je bil po polovici vožnje med najhitrejšo petnajsterico, vendar je zaradi padca zdrsnil izven dvajseterice in tako drugo vožnjo končal na dvaindvajsetem mestu, tik za dobitniki točk. Skupno je bil petindvajseti.

»Prvi cilj je bil, da se uvrstim na dirko, za tem pa osvojim kakšno točko, kar mi je uspelo. Led je prebit. Trenerju Bogomirju Gajserju stoodstotno zaupam in upoštevam njegove nasvete,« je po dirki zadovoljno razlagal Maks Mausser, ki ga naslednja dirka čaka 8. aprila v Italiji.

REZULTATI

foto: MXGP.com

 

Vam je članek všeč?

Zaploskajte mu – kliknite in držite gumb. Dlje, ko boste ploskali, bolj vam je članek všeč. Z aplavzom nam sporočate, kateri članek izstopa. Hvala!

Priljubljenost članka

Shrani

Delite s prijatelji