Začetek državnega prvenstva v motokrosu

V soboto in nedeljo se bodo motokrosisti, ki tekmujejo v AMZS državnem prvenstvu, prvič letos podali na start. Po prestavitvi marčevske dirke iz Brežic, bo prva dirka državnega prvenstva v Zaboku, na Hrvaškem. Avto-moto zveza Slovenije in Hrvaška motociklistična zveza namreč svoje sodelovanje že nekaj let obeležujeta s skupnimi dirkami za državno prvenstvo.


Dan za tem, v nedeljo, pa bo na progi Prilipe v organizaciji AMD Brežice na sporedu še druga dirka državnega prvenstva. To bo nadomestna dirka, ki je marca zaradi snega odpadla. Pred motokrosisti je tako pester tekmovalni vikend.

Letos bodo v državnem prvenstvu ponovno tekmovali najboljši slovenski motokrosisti, med njimi tudi tisti, ki sicer tekmujejo na dirkah svetovnega in evropskega prvenstva: Tim Gajser, Klemen Gerčar, brata Irt, Maks Mausser, Jan Pancar in Jaka Peklaj. Že v nedeljo bodo na svoj račun prišli slovenski ljubitelji motokrosa, ki so tako kot tekmovalci, po dolgi zimi željni adrenalina.

V odprti kategoriji bo poleg Gajserja in Gerčarja tekmoval branilec naslova državnega prvaka Luka Kutnar. V kategoriji MX2 ostaja vprašljiv nastop aktualnega državnega prvaka Jana Pancarja, ki se je pred dnevi lažje poškodoval. V kategoriji MX 125 se letos v želji po novem naslovu prvaka na dirko odpravlja Matevž Robek, v kategoriji MX 85 bo naslov branil Gal Hauptman, v najnižji kategoriji državnega prvenstva, kjer tekmujejo motokrosisti s 65 kubičnimi motorji, pa se bo po startu v evropskem prvenstvu Jaka Peklaj pomeril še z domačo konkurenco. Pri veteranih si od sezone največ obetata lani najhitrejša Borut Koščak in Bogomir Gajser. Poleg kategorij državnega prvenstva bodo tekmovali še predstavniki podmladka, v pokalni kategoriji MX 50, kjer se letos obeta nastop številnih novih nadobudnih tekmovalcev.

Začetek dirke bo ob 11. uri.

Informacije o vstopnicah: 
- cena vstopnice je 10 €
- za člane AMZS, s potrdilom o plačani članarini 8 €
- mladina med 12. in 18. letom 5 €
- otroci do 12. leta imajo prost vstop

 

Vam je članek všeč?

Zaploskajte mu – kliknite in držite gumb. Dlje, ko boste ploskali, bolj vam je članek všeč. Z aplavzom nam sporočate, kateri članek izstopa. Hvala!

Priljubljenost članka

Shrani

Delite s prijatelji