Matej Žagar neulovljiv za domačo konkurenco

V Krškem se je s praznično dirko začelo državno prvenstvo v speedwayju za posameznike. Na Stadionu Matije Gubca so se zbrali številni navijači, ki so z bučnim navijanjem pospremili napete dvoboje najboljših slovenskih speedwayistov. Na dirki so tekmovali še predstavniki Italije, Češke, Slovaške in Bolgarije.


Ljubljančan Matej Žagar ni dopustil presenečenja in se je po šestnajstih naslovih državnega prvaka odločno podal še po sedemnajstega. Zmagal je v vseh vožnjah in tako osvojil kar osemnajst točk. Drugi je bil predstavnik organizatorja AMD Krško, Matic Ivačič, ki je vozil kot prerojen in je z drznimi vožnjami navduševal domače navijače. Tretje mesto je osvojil češki tekmovalec Hynek Stichauer.

V mladinski konkurenci si je zmago privozil Nick Škorja. Po začetnih težavah z motorjem je njegovi ekipi uspelo najti rešitev, da se je Škorja lahko boril naprej. Pri mladincih se je izkazal še Jan Pintar, ki si je privozil pet točk.

Naslednja dirka državnega prvenstva v speedwayu bo čez v soboto, 14. aprila v Ljubljani.

Vam je članek všeč?

Zaploskajte mu – kliknite in držite gumb. Dlje, ko boste ploskali, bolj vam je članek všeč. Z aplavzom nam sporočate, kateri članek izstopa. Hvala!

Priljubljenost članka

Shrani

Delite s prijatelji