Tim Gajser navduševal domače navijače

Motokrosisti so z dvema zaporednima dirkama otvorili sezono državnega prvenstva v motokrosu. V soboto so tekmovali v Zaboku na Hrvaškem, v nedeljo pa še v Prilipah pri Brežicah.


Sobotna dirka je bila po prvih vožnjah zaradi močnega dežja in blata prekinjena, kajti razmere so bile na robu regularnosti, varnost tekmovalcev pa kot vselej na prvem mestu. Obveljali so rezultati prvih voženj, v katerih so zmagali: Tim Gajser (MX open), Maks Mausser (MX 125), Filip Vragoutek (MX2), Borut Koščak (MX Veterani 40) in Bogomir Gajser (Veterani 50), v ostalih, nižjih kategorijah pa je bila dirka zaradi razmer na progi odpovedana.

Organizator nedeljske dirke, AMD Brežice, je imel več sreče z vremenom. Čeprav je bila proga dopoldne še precej blatna, je sonce poskrbelo za boljše razmere v drugem delu tekmovanja. Gledalci, ki se jih je kot vselej ob progi v Prilipah zbralo precej, so imeli kaj videti.

 

Foto: Goran Krošelj

V odprti kategoriji je v obeh vožnjah zmagal Tim Gajser, ki se mu je najbolj uspel približati Klemen Gerčar. Aktualni državni prvak Luka Kutnar je osvojil tretje mesto. Gajser je po dveh dirkah državnega prvenstva v vodstvu. V kategoriji MX 125 je bil prepričljiv Maks Mausser, varovanec Bogomirja Gajserja, ki je letos vidno napredoval. Na drugo mesto se je uvrstil Gal Hauptman, ki je prvič tekmoval v kategoriji MX 125, lani pa je osvojil naslov prvaka v kategoriji MX 85. Na tretjo stopničko je stopil Gašper Polajžer.

Luka Milec, ki je pozimi opravil daljše priprave v Braziliji, je zmagal v kategoriji MX2, drugi je bil Miran Kovačič in tretji Jaka Završan. V kategoriji MX 85 je bil najboljši Slovenec Anej Ilič na tretjem mestu, zmaga je odšla na Madžarsko, tretje mesto pa je osvojil italijanski tekmovalec.

V konkurenci MX 65 je prepričljivo zmago osvojil Jaka Peklaj, za njim sta se zvrstila predstavnika Italije in Madžarske. V veteranskih kategorijah tudi letos dominirata Borut Koščak (Veterani 40) in Bogomir Gajser (Veterani 50), ki se lahko po prvih dirkah pohvalita s popolnim izkupičkom točk. V Prilipah so tekmovali še predstavniki podmladka MX 50, merili so se za točke pokalnega prvenstva. Zmagal je Val Slavec, drugi je bil Luka Jurič in tretji Jan Jakob.

Naslednja dirka za državno prvenstvo bo 6. maja v Škednju pri Slovenskih Konjicah. Že prihodnji vikend pa bo v Italiji na sporedu dirka svetovnega prvenstva MXGP, na kateri bosta nastopila Tim Gajser in Klemen Gerčar.