Gajser in Gerčar pred slovenskimi navijači

Pred motokrosisti je četrta dirka svetovnega prvenstva MXGP, ki jo bo gostil italijanski Trentino. Za slovenske navijače, ki se ob progi Pietramurata počutijo precej domače, bo to najbrž najzanimivejša dirka v sezoni, saj bodo tudi letos poskrbeli za bučno navijanje in podporo slovenskim tekmovalcem.


Na dirki se je obetal nastop treh slovenskih motokrosistov, vendar žal po poškodbi in operaciji kolena, Jerneja Irta še ne bo na startu. Od predstavnikov AMZS bosta tekmovala le Tim Gajser in Klemen Gerčar. »Žal zaradi poškodbe kolena v Trentinu ne bom mogel tekmovati. Prejšnji teden sem prestal operacijo in trenutno je okrevanje v polnem teku. Na srečo ni nič hujšega in naj bi bil na motorju ponovno čez nekaj tednov. Do tekme v Nemčiji, ki bo konec maja, bi moral biti že stoodstotno pripravljen,« je napovedal Jernej Irt, ki kljub poškodbi ostaja optimist za nadaljevanje sezone.

Klemen Gerčar, ki je minuli vikend tekmoval na dirki državnega prvenstva in je bil drugi, za Timom Gajserjem, se veseli bližnje dirke: »Želim nadaljevati, kjer sem začel. Najprej bo pomemben dober start, nato pa želim čim dlje ostati v prvi dvajseterici. Progo in teren poznam, zato verjamem, da lahko odpeljem dobri vožnji.«

Tim Gajser je na dveh dirkah svetovnega prvenstva zbral oseminštirideset točk in je osredotočen predvsem na dvig forme. »Treningi potekajo po načrtu in na motorju se počutim vse bolje. Proga v Trentinu mi je všeč, je zelo trda in dal bom vse od sebe. Ogromno bo slovenskih navijačev. Podpore ne bo manjkalo, kar me bo še bolj motiviralo. Želim odpeljati vrhunsko tekmo,« je napovedal Gajser, željan vrhunskega rezultata. Dokazal je, da se forma po poškodbi stopnjuje, kar bi lahko že ta konec tedna kronal z visoko uvrstitvijo.

To pa ne bo enostavno. Vodilni motokrosist v svetovnem prvenstvu, aktualni svetovni prvak Antonio Cairoli, bo tekmoval na domačem terenu, kjer mu bo več tisočglava množica dala dodaten zalet. Italijan je dobil zadnji dve dirki v Trentinu, Gajser je bil lani drugi. Poleg odlično pripravljenega Cairolija, je glavni favorit za zmago drugo uvrščeni motokrosist v skupnem seštevku, Nizozemec Jeffrey Herlings.

Kvalifikacije bodo v soboto ob 17.10. Dirka bo v nedeljo, s prvo vožnjo ob 14.15 in drugo ob 17.10.

Maks Mausser bo tekmoval na dirki EMX 125

V Trentinu bodo na dirki evropskega prvenstva EMX 125 tekmovali tudi mladinci. Kot edini slovenski motokrosisti se bo v močni evropski konkurenci pomeril Maks Mausser. Na prvi dirki v Valkenswaardu se je med več kot osemdesetimi tekmovalci uvrstil na dirko, kjer je osvojil točko in je bil skupno štiriindvajseti. Mausser ima podoben cilj tudi pred italijansko dirko, kjer si želi čim boljše uvrstitve. Kvalifikacije in prvo vožnjo bodo motokrosisti kategorije evropskega prvenstva odpeljali v soboto popoldne, finalno vožnjo pa v nedeljo dopoldne.

Vam je članek všeč?

Zaploskajte mu – kliknite in držite gumb. Dlje, ko boste ploskali, bolj vam je članek všeč. Z aplavzom nam sporočate, kateri članek izstopa. Hvala!

Priljubljenost članka

Shrani

Delite s prijatelji