»Upam, da mi uspe doseči rezultat, ki si ga tako želim.«

Na Portugalskem bo ta konec tedna peta dirka svetovnega prvenstva MXGP v motokrosu. V Aguedi bosta barve AMZS zastopala Tim Gajser in Klemen Gerčar, ki sta bila minuli vikend v Italiji deležna bučne podpore slovenskih navijačev.


V nedeljo naj bi motokrosistom dirko začinil dež, vendar organizator zagotavlja, da je proga, ki jo hvalijo številni predstavniki v svetovnem prvenstvu, v odličnem stanju. Podobnega mnenja je tudi Tim Gajser: »To je ena najlepših prog v koledarju. Na površju je zelo mehka, spodaj pa trša, z nekaj kamenja. Dirke se veselim, videli bomo, kaj lahko storimo tokrat. Upam, da mi uspe doseči rezultat, ki si ga tako želim.«

Klemen Gerčar je bil v Italiji blizu točk. Zgrešil jih je za dve mesti in le za nekaj sekund. Prikazal je zelo borbeno vožnjo in dobro hitrost, kar dokazuje, da se njegova forma stopnjuje. Le vprašanje časa je, kdaj se bo znašel med dobitniki točk.

Favorita za najvišja mesta tudi na Portugalskem ostajata Jeffrey Herlings in Antonio Cairoli, ki mu pretekli vikend na domačem terenu ni uspelo zmagati. Herlings je sezono začel silovito, na štirih dirkah je zmagal že trikrat, njegova prednost pred Cairolijem pa znaša deset točk. Tim Gajser je skupno deveti.

Kvalifikacije bodo v soboto ob 18.10. Dirka bo v nedeljo, s prvo vožnjo ob 15.15 in drugo ob 18.10.

Na drugi dirki EMX 250 tudi Luka Milec

Luka Milec bo na Portugalskem tekmoval na drugi dirki evropskega prvenstva EMX 250, potem, ko je prvo dirko zaradi bolezni izpustil. Milec se bo v kategoriji EMX 250 pomeril prvič, saj je še lani tekmoval v kategoriji EMX 125, vendar pa je bil večji del sezone poškodovan. Prva vožnja bo v soboto popoldne, druga v nedeljo dopoldne.

Vam je članek všeč?

Zaploskajte mu – kliknite in držite gumb. Dlje, ko boste ploskali, bolj vam je članek všeč. Z aplavzom nam sporočate, kateri članek izstopa. Hvala!

Priljubljenost članka

Shrani

Delite s prijatelji