Po prvi dirki DP v kartingu

Na dirki v Novem Marofu, ki je štela za mednarodno prvenstvo CEZ, državno prvenstvo Slovenije, Srbije in Hrvaške ter pokalno prvenstvo Sportstil Cup, je tekmovalo kar 96 kartistov.


V razredu Rotax Mini Max sta boj za zmago bila Mai Sadar (AMD Šlander) in Dimitrij Mlakar (AMD Hajdina), za zmago pa je bila odločilna dodatna točka iz kvalifikacij. Zmagal je Mai Sadar. V najnižji kategoriji Rotax Micro Max so se za končno zmago v obeh vožnjah borili kar štirje kartisti. Na koncu je bil najboljši zmagovalec druge finalne dirke, Aljaž Vidmar (AKK Sportstil), drugo mesto je osvojil Aleksandar Bogunovič (AMD Ptuj), tretje pa njegov klubski sotekmovalec Nik Ščulac (AMD Ptuj). V kategoriji Rotax Junior je slavil Nik Štefančič (AMD Šlander).

V kategoriji Rotax Senior je sezono najbolje začela Katja Pivk (AMD Šlander), ki je ugnala vso konkurenco, drugi pa je bil z enakim številom točk Anže Dovjak (AMD Šlander). Na tretje mesto se je uvrstil še en predstavnik celjskega društvo AMD Šlander, Mark Mramor.

Primož Matelič (AMD Hajdina) je postal prepričljivi zmagovalec v kategoriji Rotax DD2, najhitrejši je bil v obeh vožnjah. Drugi je bil Klemen Prešern (AMD Šlander) in tretji Klemen Jug (AMD Šlander).

V kategoriji KZ2 sta si zmagi podajala Karim Greblo (AMD Ptuj) in Andraž Stritar (AMD Moste), ki sta zmagala vsak v po eni vožnji. Skupni zmagovalec je postal Karim Greblo, ki mu je dodatna točka s kvalifikacij prinesla končno zmago.

Naslednja, druga dirka državnega prvenstva v kartingu bo 13. Maja v Novem Marofu.

Vam je članek všeč?

Zaploskajte mu – kliknite in držite gumb. Dlje, ko boste ploskali, bolj vam je članek všeč. Z aplavzom nam sporočate, kateri članek izstopa. Hvala!

Priljubljenost članka

Shrani

Delite s prijatelji