Milec, Urbas in Sršenova so tekmovali na EMX v motokrosu

Luka Milec in Theo Urbas sta na Madžarskem tekmovala na drugi dirki evropskega prvenstva EMX open v motokrosu, Klara Sršen pa je na Danskem odpeljala uvodno dirko EMX women.


EMX open

Na dirki je dominiral češki motokrosist Martin Michek, ki je na prvi dirki v Brežicah osvojil drugo mesto, tik za Klemnom Gerčarjem. Kar Micheku ni uspelo že v Brežicah, je nadoknadil na Madžarskem, kjer je v obeh vožnjah prepričljivo zmagal in prevzel vodstvo v seštevku evropskega prvenstva.

Dirke na Madžarskem sta se udeležila dva slovenska motokrosista, Luka Milec in Theo Urbas. Milec je bil v prvi vožnji osmi, drugo pa je končal na šestem mestu. Tudi v seštevku dirke je bil na koncu skupno šesti. Urbasu je v prvi vožnji odstopil po okvari motorja, v drugi pa zato ni startal.

Milec je po dveh dirkah evropskega prvenstva na skupnem petem mestu, Urbas je sedemnajsti.

Naslednja dirka evropskega prvenstva EMX open bo 13. maja v Ukrajini.

REZULTATI EMX open

EMX women

Klara Sršen se je v Esbjergu na Danskem udeležila prve dirke EMX women. Motokrosistke so tekmovale v nekoliko hladnejšem vremenu, čez vikend je tudi deževalo.

V prvi vožnji je bila triindvajseta, v drugi enaindvajseta, skupno je osvojila dvaindvajseto mesto. 

REZULTATI EMX women

 

 

Vam je članek všeč?

Zaploskajte mu – kliknite in držite gumb. Dlje, ko boste ploskali, bolj vam je članek všeč. Z aplavzom nam sporočate, kateri članek izstopa. Hvala!

Priljubljenost članka

Shrani

Delite s prijatelji